Що пропонують збудувати під Луцьким замком. ПРОЕКТИ

Що пропонують збудувати під Луцьким замком. ПРОЕКТИ

Архітектори показали, якою бачать історичну частину Луцька. Свої проекти вони виставили у міській Галереї мистецтв.

Як розповів начальник управління містобудування та архітектури Луцькради Веніамін Туз, роботи підготували в рамках Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу концепцію облаштування території в межах Старого міста, прилеглої до Луцького замку.

Загалом на конкурс подали п’ять робіт. Передбачалось, що за перше місце автор проекту отримає 100 тисяч гривень, за друге – 75 тисяч гривень, за третє – 50 тисяч гривень.

Наразі проекти виставили у Галереї мистецтв, де вони пробудуть два тижні. Там же залишили зошит, в якому лучани можуть залишити свої зауваження і пропозиції.

Потому роботи оцінить журі. До його складу увійшли члени Національної спілки архітекторів України, історики, науковці.

У міській раді поки не знають, чи визначатимуть переможця серед представлених робіт.

«Ми розраховували на більшу кількість учасників і вищий рівень проектів. Грошова винагорода все-таки у нас немала, конкурси такого рівня у Львові проводяться з меншими винагородами і при цьому збирають більшу кількість учасників», - пояснює Веніамін Туз.

З його слів, якщо на конкурсі не буде переможця, у міській раді шукатимуть архітекторів з інших міст, які вже робили подібні проекти.

Проекти реконструкції Старого міста


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пацієнтів прив'язують і випускають на прогулянки: які порушення знайшли у волинський психлікарні
Наступна новина Курс валют на 23 жовтня: долар і євро дешевшають
Останні новини
Схожі новини