Школу в Головному передумали добудовувати і виключили з переліку інвестпроєктів на 2021-й

Школу в Головному передумали добудовувати і виключили з переліку інвестпроєктів на 2021-й
Юрій Погуляйко під час комісії 22 січня. Де ще обіцяли школу будувати...

Попри те, що у Волинській облдержадміністрації запевняли мешканців селища Головне, що лобіюватимуть перед Мінрегіоном добудову школи у 2021-му році, цей об’єкт навіть не подаватимуть на розгляд міністерства.

11 лютого відбулося ще одне засідання комісії з відбору проектів, що претендують на фінансування коштом ДФРР. Там вирішили, що до будівництва школи в Головному в 2021-му повертатися не будуть.


Таке рішення стало несподіванкою для громади, голову ОТГ Миколу Демедюка на засідання комісії не запрошували, він та мешканці Головного і прилеглих сіл дізналися про «вердикт» після засідання комісії, ознайомившись із протоколом.

Нагадаємо, це саме те, чого у селищі боялися найбільше. Люди вважають, що такі дії призведуть до того, що школа знову на роки стане довгобудом. Вона у цьому статусі вже була. Натомість умови навчання дітей бажають бути кращими.

У Мінрегіоні розглянули пакет документів Волинської ОДА і висловили зауваження щодо невідповідності назви проекту реконструкції музею Косачів у Колодяжному та «джерел фінансування для завершення проекту» з будівництва школи в Головному.

Комісія вирішила включити в перелік об’єктів, що будуватимуться за рахунок ДФРР, спорткомплекс у Торчині, змінити назву проекту реконструкції музею Косачів, а також перенести добудову школи в Головному на 2022-й рік.

«Враховуючи, що станом на 01.01.2021 для завершення проєкту «Нове будівництво школи на 600 місць у смт Головно Любомльського району Волинської області, необхідно 111 428, 548 тис. грн, що унеможливлює його завершення у 2021 році, та необхідності приведення проєктно-кошторисної документації до вимог освітньої реформи, зокрема, щодо реформування старшої школи, підтримати пропозицію щодо коригування існуючої ПКД та перенесення фінансування на 2022 рік», - йдеться у рішенні комісії, підтвердженому протоколом від 11 лютого.

Протокол комісії від 11 лютого

Ще наприкінці січня у Волинській ОДА запевняли громаду, що будуть відстоювати інтереси школи в Головному. 11 лютого комісія підтримала нові пропозиції.

«Згідно з рішенням Мінрегіону кошти 2020 року розподілено на будівництво спортивного комплексу у селі Торчин Луцького району та школи села Стобихівка Камінь-Каширського району. Що стосується будівництва навчального закладу у селі Головне Любомльського району, то у 2021 році буде здійснено коригування наявної проєктно-кошторисної документації до вимог освітньої реформи, зокрема щодо реформування старшої школи», – повідомили у Волинській ОДА. 

Тим часом раніше у селищі  відбулися акції за участі мешканців громади. Люди протестували, просили дати змогу дітям навчатися у кращих умовах. Батьки навіть влаштували «похоронну процесію з вінками», аби висловити своє обурення тим, як «ховають» їхні надії на школу. Однак, до столиці їхні «прохання» не дійшли. Не те, що до столиці, - до Луцька.

Так «ховали» надії на школу

Нагадаємо, у 2020-му затягнулося будівництво школи в селищі через те, що майже рік переробляли проєктно-кошторисну документацію. Опікувалася цим київська фірма. А у Волинській ОДА чи то спохватилися, коли вже було надто пізно, чи й не планували рухати справи у Головному.

Детальніше у проблемі розбирався «Перший». Читайте історію довгобуду і перипетій із ним у 2020-му у статті: Страсті по школі в Головному. Чому уряд не дає грошей на будівництво. Розбираємося в деталях

«Крига тронулася», - ще 22 січня такими словами заспокоювали мешканців Головненської ОТГ у стінах Волинської ОДА.

«Надія є», - казав тоді голова ОДА.

Тепер же, схоже, пішла надія «під лід».

Текст: Олена ЛІВІЦЬКА

Тим часом у селищі іронізують про те, що таким чином збуваються передбачення їхнього діда Власа. У радянські часи за пророцтвами діда з Головного, якого звали Влас, який не мав постійного місця проживання, але мав славу віщуна, навіть вели рубрику в районній газеті. Дід Влас спрогнозував багато подій у селищі. Одне з пророцтв звучало так: «За нашим храмом буде велике будівництво, воно розпочнеться, але так і не завершиться». Жив дід у 19 столітті. Щось знав.

 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині чекають морози до мінус 28
Наступна новина «Першочергове завдання – забезпечити проїзд магістральними дорогами», - мер Луцька
Останні новини
Схожі новини