Шведська компанія SKF, завод якої діє у Луцьку, заявила, що йде з Росії

Шведська компанія SKF, завод якої діє у Луцьку, заявила, що йде з Росії
Луцькі підшипники від СКФ

Шведська інтернаціональна машинобудівна компанія SKF, найбільший в світі виробник підшипників, заявила, що повністю йде з російського ринку.  

Про це пише Цензор.НЕТ, посилаючись на заяву компанії.

У SKF вирішили припинити будь-яку діяльність і операції в Росії.

«Російське вторгнення в Україну має серйозний вплив на наші операції. Ми прийшли до висновку, що для нас неможливо продовжувати нашу діяльність в Росії, оскільки немає основи та стабільності для нашого бізнесу», - наголосив гендиректор SKF Рікард Густафсон.

Після російського вторгнення на територію України компанія оцінила ситуацію та  вирішила припинити всі операції, участь та інвестиції SKF в Росії.

«Наш намір полягає в тому, щоб позбутися наших російських операцій, щоб забезпечити майбутнє для наших колег. Списання, пов’язане з виходом, у розмірі приблизно 500 мільйонів шведських крон буде визнано у другому кварталі. Продажі в Росії становили приблизно 2% від загального обороту Групи в 2021 році», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Луцький підшипниковий завод з 2007 року є частиною SKF. Шведська компанія придбала виробництво. Відтоді завод називається «СКФ Україна», успішно працює і є одним із найбільших платників податків у луцький бюджет. 

Ще раніше стало відомо, що через те, що російська агресія перервала поставки критично важливих деталей із Західної України, Volkswagen призупинив виробництво на двох заводах у східній Німеччині, які виробляють електромобілі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Великодню ніч у Луцьку не працюватиме громадський транспорт
Наступна новина У Луцьку проведуть Великодні екскурсії сакральними пам’ятками міста
Останні новини
Схожі новини