Теорія і практика разом: як у Луцьку втілюють дуальну систему освіти. ВІДЕО

Теорія і практика разом: як у Луцьку втілюють дуальну систему освіти. ВІДЕО

На одному з найбільших заводів Луцька «СКФ Україна» продемонстрували загалу, як відбувається співпраця обох сторін задля отримання молодими кадрами якісної та високооплачуваної роботи.

Про це йдеться у сюжеті Сфера-ТВ. Луцьк.

«СКФ Україна» - величезне виробництво, яке дає роботу тисячам волинян.

За якими критеріями сюди набирають кадри, нині демонструє генеральний директор компанії. Володимир Цибульський спершу показує наочно, у яких умовах працюють фахівці. Просторі зали, станки європейського зразка, дотримання техніки безпеки та комфортні місця для роботи людей – це і є пріоритетом на підшипниковому виробництві.

Однак, щоб набрати молоді кадри, за словами Володимира Цибульського, без поєднання теоретичного навчання  і практичних навиків безпосередньо на виробництві спеціаліста ніколи не буде.

Конкурентноспроможність будь якої держави на світовому ринку та якість життя людей напряму залежить від рівня професійної підготовки кадрів - стверджує голова Волинської ОДА Олександр Савченко. І саме у сфері підготовки кваліфікованих кадрів сьогодні основною стала дуальна система професійної освіти і навчання. 

Одним із найактивніших освітніх закладів, які співпрацюють з СКФ та спрямовують своїх учнів на практику з подальшим працевлаштуванням, є Луцьке вище професійне училище.  

Відтак, після закінчення навчального закладу, каже директор Луцього ВПУ Володимир Романюк, випускникам вже не потрібен додатковий час для адаптації, щоб працювати на цьому підприємстві.

Загалом на Волині є вже більше десятка підприємств, які у співпраці із закладами професійно-технічної освіти та закордонними партнерами забезпечують дуальну форму навчання. Щоправда, цю кількість неодмінно потрібно розширювати, вважає директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

ВІдтак, сміливо можна сказати, що професійно-технічна освіта на Волині стрімко розвивається, а випускники таких навчальних закладів частіше обирають працевлаштування на місці, аніж за кордоном. Щоправда, це аж ніяк не привід, так би мовити, розслаблятись, а навпаки стимул нарощувати темпи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку закривається магазин елітних сирів
Наступна новина Газети, телебачення, інтернет: звідки лучанам дізнатися більше про кандидатів у президенти
Останні новини
Схожі новини