Volkswagen призупинив роботу двох заводів через брак деталей із Західної України

Volkswagen призупинив роботу двох заводів через брак деталей із  Західної України

Через те, що російська агресія перервала поставки критично важливих деталей із Західної України, Volkswagen призупинить виробництво на двох заводах у східній Німеччині, які виробляють електромобілі.

Про це компанія повідомила у пятницю 26 лютого, пише «Лівий берег» з посиланням на The New York Times.

«Тимчасова призупинка показує, як війна в Україні може мати непередбачуваний вплив на світову економіку, додаючи потрясінь у ланцюжку поставок, які сприяють інфляції», – йдеться у виданні. 

У Volkswagen заявили, що з вівторка до п’ятниці закриють складальні лінії на заводі в Цвікау, потужність якого становить понад 300 000 автомобілів на рік. Дрезденський завод припинить виробництво з середи до п’ятниці.

Нагадаємо, у 2020-му луцька компаніяї «СКФ Україна» почала перші поставки підшипника на електроплатформу компанії Volkswagen. 

«Якщо точніше, це підшипники для електрогольфів Volkswagen. Плануємо це продовжувати. Вони розвивають свою лінійку електротранспорту і навіть позиціонують ці наміри гаслом на кшталт «доженемо і переженемо Tesla», – коментував у розмові з «Першим» директор підприємства Богдан Волчок.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україну приїхала зброя з Польщі
Наступна новина Над Київщиною збили ІЛ-76 з ворожим десантом
Останні новини
Схожі новини