Швейцарія закрила всі ресторани Макдональдс

Швейцарія закрила всі ресторани Макдональдс

Швейцарія закрила всі без винятку ресторани мережі «Макдоналдс».

Альпійська країна створила небувалий прецедент після того, як єврокомісар з сільського господарства Дачан Чолош прийняв понад 120 заявок з Болгарії, Іспанії, Німеччини та інших країн Європи з вимогою законодавчої заборони на будь-який фастфуд, пише Голос українською

Після продовольчих скандалів, коли в 2009 році в “натуральних” сирах Італії та Іспанії була виявлена перевищуюча норми Єврокомісії концентрація діоксину, а в 2011 році Німеччину та інші країни Європи накрив “овочевий” психоз із-за кишкової палички, яку німецькі, і китайські вчені виявили в органічних овочах, Європа перестала бути толерантною в питаннях харчування і закликає відмовитися від промислової їжі і фастфуду.

Тепер ООН та ЄС замість натуральних продуктів пропагують високотехнологічну індустрію харчування.

Так рух здорового харчування “слоуфуд”, створений на противагу фастфуду, не тільки агітує за продукти зі знаком “БІО”, але і закликає купувати продукти у фермерських крамницях.

Статус “БІО” присвоюється натуральним продуктам, збагаченим вітамінами або харчовими добавками.

Наприклад хліб, якому “роблять укол”, додаючи вітаміни В і С: дозвіл на вітамінізацію їжі дає Єврокомісія в ЄС і комісія “Кодекс Аліментаріус” в ООН, але посилити або послабити вимоги до використання будь-яких добавок може і окрема країна.

У 2003 році цим правилом скористалася Італія: дослідження показали, що замінник цукру – аспартам, який мав статус біопродуктів більш корисний, ніж цукор, насправді небезпечний для здоров’я канцероген.

Комісія ООН з продовольства ініціювала додаткове дослідження, яке не дало нічого, сьогодні використання “біцукру” як і раніше дозволено. От тільки ні в Італії, ні де-небудь ще в ЄС аспартам вже не знайти – він тихо перекочував в країни “третього світу”.

За безпеку продуктів у всіх країнах відповідає держава. А з персональною відповідальністю за своє здоров’я справа поки йде не кращим чином.

За даними продовольчої комісії ООН та ВООЗ, в структурі світових покупок продуктів харчування перше місце займають навіть не ковбаси (друге місце), не цукор та солодке (четверте місце), не хліб (третє місце), а м’ясні субпродукти – сосиски, сардельки, заморожені пельмені і котлети. Тобто те, що дешевше.

На тлі гучних розмов про необхідність повернення до натурального харчування ці продукти залишаються не тільки лідерами продажів, але і лідерами за вмістом в прихованій формі жирів, жирних кислот і холестерину.

У структурі щоденного харчування світу м’ясні продукти і напівфабрикати займають більше 70%. І, навпаки, овочі і фрукти по 300 грамів на день (при нормі 600 грамів на день) їдять лише 67% людей.


Нагадаємо, у Луцьку точиться дискусія щодо того, що у місті не виділили місця для розміщення McDonalds.

Читати також: Покровський: «Відмова від McDonalds - це диктатура меншості»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Аптеки в лікарнях повинні бути комунальними», - депутат Вячеслав Рубльов
Наступна новина Про що можуть розповісти ваші очі
Останні новини
Схожі новини