Сиротинська попередила про силовий демонтаж на Старому ринку. Підприємці написали заяву у поліцію

Сиротинська попередила про силовий демонтаж на Старому ринку. Підприємці написали заяву у поліцію

Підприємці Центрального ринку Луцька написали колективну заяву у поліцію, у якій просять про забезпечення безпеки та громадського порядку, бо у заяві директорки Департаменту муніципальної варти Юлії Сиротинської вбачають «пряму загрозу життю і здоров’ю».

Текст заяви підприємці оприлюднили у відео в групі «Центральний Європейський ринок» у фейсбуці.

Заява підприємців

«Просимо вас забезпечити охорону публічної безпеки та громадського порядку за адресою м. Луцьк, вул. Глушець, Центральний ринок, оскільки у прямому ефірі телеканалу «Аверс» з начальником департаменту муніципальної варти Сиротинською прозвучала пряма загроза життю і здоров’ю підприємців, знищенню їх майна муніципальною вартою силовим методом.

У прямому ефірі перед всіма глядачами Сиротинська заявила, що повториться ніч з 4 на 5 лютого, коли грейдери нищили майно підприємців, у яких на руках були діючі договори оренди.

Ми вважаємо, що цей метод не є законним демонтажем у правовій державі. Демонтаж може відбуватися тільки за рішенням суду і виконавчою службою».

Зазначають, що до заяви докладено 209 підписів.

 

 

Posted by Європейський Центральний Ринок on Monday, 15 June 2020

Що сказала Сиротинська у прямому ефірі

У прямому ефірі телеканалу «Аверс» директорка департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська попередила підприємців, що відбудеться силовий демонтаж контейнерів.

Однак вона зазначила, що підприємці ще можуть звернутися до влади із заявою про добровільний демонтаж свого контейнера – і тоді він буде збережений.

«Я ще раз повторю суб’єктам господарювання: сьогодні ви ще маєте право звернутися із заявою про добровільне перевезення свого об’єкта з метою збереження його цілісності, а також майна, яке знаходиться всередині», – сказала Сиротинська.

У протилежному ж випадку, наголошує директорка департаменту, буде силовий демонтаж.  

«Повторюся: буде проводитися силовий демонтаж. Щоби потім не було образ на департамент, наших працівників, що зруйнували, знищили, зайшли грейдери чи бульдозери – і відповідне майно буде згорнуте», – сказала посадовиця.

«На прикладі лівої сторони ми прекрасно бачимо, що люди, які звернулися до ЦНАПу, до влади для перенесення цих об’єктів, ці об’єкти були цивілізованим метолом демонтовані», – додала вона.

 
Центральний ринок Луцька: скільки триватиме протистояння?

Гість студії - директор департаменту муніципальної варти ЛМР Юлія Сиротинська

Posted by Телекомпанія "Аверс"/ Avers television company on Monday, 15 June 2020

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Нагадаємо, 15 червня підприємці Старого ринку у Луцьку збудували стіну з автомобільних шин. Таким чином вони охороняють власні торгові місця від знесення муніципальною вартою.

Муніципали ж обіцяють штрафувати суб'єктів господарювання, напроти чиїх контейнерів на вулиці Замковій накладені автомобільні шини. Мовляв, це – грубе порушення правил благоустрою.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Муніципали попередили луцьких підприємців, що за барикади із шин будуть штрафувати
Наступна новина Президент призначив голову Луцької райдержадміністрації
Останні новини
Схожі новини