«Ситуація ускладнюється». На Волині діти стали частіше хворіти на коронавірус

«Ситуація ускладнюється». На Волині діти стали частіше хворіти на коронавірус

На Волині ситуація із коронавірусом поступово ускладнюється, а серед хворих частіше зустрічаються люди віком до 50 років, в тому числі зросла кількість захворілих дітей.

Про це йшлося на нараді з головами територіальних громад та керівниками закладів охорони здоров’я Луцького району.

Головний санітарний лікар області Наталія Янко доповіла на нараді з головами територіальних громад та керівниками закладів охорони здоров’я про стан епідемічної ситуації в області та Луцькому районі зокрема, зупинилась на ризиках і прогнозах поширення нового мутованого штаму коронавірусу «Дельта» та важливості вакцинації  проти COVID-19.

За даними моніторингу, протягом останнього місяця захворюваність у Волинській області знаходиться на міжсезонному  рівні. Проте епідемічна ситуація поступово ускладнюється. Абсолютні цифри – кількість хворих та госпіталізованих – на відносно невисокому рівні. Однак динаміка поширення вірусу зростає. 

Прогнозують погіршення епідситуації на Волині вже на початку вересня, що пояснюється закінченням періоду відпусток та поверненням дітей та дорослих в організовані колективи та навчальні заклади.

З початку епіднагляду на Волині лабораторно підтверджено 62,4 тис. випадків COVID-19, з них понад 35 тис. в Луцькому районі.  Померло 1205 осіб, з них 647 мешканців Луцького району (53%).

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині відбувся регіональний День кар'єри. Як це було
Наступна новина Нарешті в синагозі, а не під нею.  Вшанували розстріляних в луцькому гето
Останні новини
Схожі новини