Скандал через торговий центр Башкаленка зірвав сесію Луцькради

Скандал через торговий центр Башкаленка зірвав сесію Луцькради
У Луцькраді весь день протестували підприємці ринку «Привіз»

Луцькі депутати не змогли розглянути жодного питання і перенесли сесію через протест підприємців ринку «Привіз».

Нагадаємо, у середу, 31 липня, обурені рішенням закрити ринок «Привіз», підприємці прийшли до міської ради. Вони наголошують – у липні минулого року міська рада продовжила договір оренди на 10 років, а в червні цього року плани змінились. На прохання підприємства «Екопрод», власниками якого є колишній очільник Партії регіонів на Волині Олександр Башкаленко та його дружина Людмила, міська рада видала містобудівні умови, які дозволяють будувати на цьому місці магазини будівельних товарів та офіси. Підприємці вимагали заборонити будівництво та залишити ринок у Привокзальному районі.

Після чергової перерви до сесійної зали запросили начальників управління капітального будівництва та містобудування, архітектури. Обидва запевнили, що не можуть скасувати містобудівні умови, видані «Екопроду» на будівництво магазинів на місці ринку.

Депутат Павло Данильчук пропонував доручити земельному управлінню підготувати проект рішення про внесення змін в попереднє рішення міської ради і завершити договір оренди 1 серпня 2019 року.

«Давайте створимо робочу групу, розірвемо договір оренди, передамо землю «Луцьким ринкам» і подумаємо, що можна з цим зробити. Не можна схилятись перед Башкаленком», - сказала також депутатка Юлія Вусенко.

Втім жодну пропозицію більшість депутатів не підтримала.

Зрештою секретар ради Григорій Пустовіт оголосив у сесії перерву на невизначений термін, жодного питання так і не розглянули.

На виході з сесійної зали зчинилась штовханина між депутатами і підприємцями. Останні не випускали обранців громади і кричали: «Ганьба!». Тоді Григорій Пустовіт запросив підприємців прийти в міську раду у четвер, 1 серпня, на 15:00, і обговорити це питання. Після цього вони розійшлись.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Авторів фірмового стилю Modern-Eхро відзначили престижною міжнародною нагородою
Наступна новина Як купити авто і не помилитись. 5 найважливіших порад
Останні новини
Схожі новини