Скандал із медовухою на фестивалі тюльпанів: справу закрили, вилучені напої повернули

Скандал із медовухою на фестивалі тюльпанів: справу закрили, вилучені напої повернули
Фото ілюстративне

Мешканця Ковель судили за те, що під час квіткового фестивалю «Волинська Голландія» продавав алкогольні напої із порушеннями норм закону.

Про це повідомляє Район.Ковель.

Притягнути до адміністративної відповідальності чоловіка вирішила фіскальна служба. За її даними, чоловік, який працює у Ковелі вчителем, нібито порушив правила ведення господарської діяльності: здійснював торгівлю алкогольними напоями без  відповідної ліцензії, а також без реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності в органах державної влади.

На ковельчанина склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 164 КУпАП.

Під час судового засіданні він провини не визнав та пояснив, що його запросили організатори цьогорічного фестивалю тюльпанів, аби відвідувачам продемонструвати та дати можливість скуштувати продукти бджільництва власного виробництва, серед яких був представлений мед питний.

За його словами, через незначний час після початку демонстрації продукції фіскали повідомили його про невідповідність такої діяльності вимогам законодавства та вилучили напої, які вважали алкогольними.

Ковельський міськрайонний суд дійшов висновку про відсутність в діях медовара складу адміністративного правопорушення, оскільки в матеріалах справи немає переконливих доказів здійснення ним торгівлі та факту віднесення вилученої продукції до алкогольних напоїв.

За висновком суду, складений посадовцями фіскальної служби протокол взагалі не відповідає вимогам статті 256 КУпАП. Зокрема, в документі відсутні відомості про дату, час та місце вчинення правопорушення.

Суд постановив провадження в справі закрити та повернути господарю вилучені згідно із протоколам напої: 6 пляшок «Секрет довголіття», 7 пляшок «Волинський калейдоскоп» та 4 пляшки «Мед питний «Лесин край».

Нагадаємо, фестиваль тюльпанів «Волинська Голландія» відбувався наприкінці квітня – на початку травня 2019 року на 36-му кілометрі траси Луцьк-Ковель, між селами Свидники та Трилісці Ковельського району.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині прогнозують грозу
Наступна новина Волинянин переміг у конкурсі краси серед чоловіків з інвалідністю на візках
Останні новини
Схожі новини