Скандал із відкриттям школи в Осівцях. Документи оформляють, обладнання довозять

Скандал із відкриттям школи в Осівцях. Документи оформляють, обладнання довозять
Новозбудована школа у селі Осівці (фото зі сторінки Волинської ОДА)

Навчальний процес у школі села Осівці Камінь-Каширського району відновився. 

Про це стало відомо під час робочої поїздки заступника голови облдержадміністрації Валентина Цьося у Камінь-Каширський район, повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

Нагадаємо, жителі села Осівці забороняли дітям ходити до місцевої школи, доки не здадуть в експлуатацію новозбудовану.

Читати також: В Осівцях новий навчальний рік планують розпочати у новій школі

Як ідеться у повідомленні, аби завершити усі роботи та здати школу в експлуатацію, в області очікували фінансування на реалізацію об’єктів ДФРР, яке надійшло в кінці вересня. Як відомо, виділення коштів погоджує Кабмін. В ОДА запевняють, що підряднику вже оплачують акти виконаних робіт, аби оформити документи для здачі в експлуатацію. Однак на це потрібно мінімум півтора місяця.

Для школи в Осівцях необхідно закупити і привезти ще приблизно третину меблів та обладнання. Зокрема шкільні парти доставлять упродовж місяця, інше ж обладнання (дошки, телевізори, кухонне обладнання тощо) очікують швидше.

Нову школу в Осівцях розпочали будувати у 2016-му році у рамках реалізації проектів Державного фонду регіонального розвитку. Її потужність – 220 учнівських місць. Щорічно на будівництво залучали кошти з ДФРР (основна частка), місцевого бюджету та субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій. Загальна кошторисна вартість – 75 млн 518 тис. грн. У 2019-му з Державного фонду регіонального розвитку на будівництво спрямували 21 млн 190 тис. грн та 2 млн 293 тис. грн з місцевого бюджету як співфінансування.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Грали і збирали гроші. У центрі Луцька відбувся мініконцерт
Наступна новина У грудні на Волині будуть вибори
Останні новини
Схожі новини