В Осівцях новий навчальний рік планують розпочати у новій школі

В Осівцях новий навчальний рік планують розпочати у новій школі
Новозбудована школа у селі Осівці (фото зі сторінки Волинської ОДА)

Будівництво школи у селі Осівці Камінь-Каширського району – на стадії завершення.

Про це йшлося під час виїзної наради 6 серпня за участю заступника голови облдержадміністрації Валентина Цьося, повідомили у відділі інформаційної політики.

«Ми приїхали узгодити деякі питання та поглянути, на якій ми стадії будівництво, щоб розуміти, що треба «підтягнути», кого треба ще залучити. Єдине – трішки затримують кошти, які мають надійти в рамках Державного фонду регіонального розвитку. Але водночас маємо попрацювати над тим, щоби школа відчинила свої двері для учнів вже першого вересня», – зазначив Валентин Цьось.

Читати також: Громаді важко буде утримувати такий заклад, – Савченко про школу, яку добудовують. ФОТО

Місцеві жителі сподіваються, що Свято першого дзвоника відбудеться вже у новозбудованій школі. Заступник голови облдержадміністрації запевнив, що будівельники та субпідрядні організації робитимуть усе можливе, аби школа запрацювала вже найближчим часом.

Нині субпідрядні організації працюють над системами водовідведення, електрифікації, оповіщення.

Розпочали будувати об’єкт у 2016-му році у рамках реалізації проектів Державного фонду регіонального розвитку. Щорічно на будівництво залучали кошти з ДФРР (основна частка), місцевого бюджету та субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій.

Загальна кошторисна вартість – 75 млн 518 тис. грн. У 2019-му з Державного фонду регіонального розвитку на будівництво спрямували 21 млн 190 тис. грн та 2 млн 293 тис. грн з місцевого бюджету як співфінансування. Потужність – 220 учнівських місць.

Нині будівельна готовність становитьпонад 90 відсотків. 

Нагадаємо, на початку вересня планують також відкрити школу у селі Любохини Старовижівського району.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми можемо собі дозволити це»: на Волині день села святкуватимуть зі стриптизером
Наступна новина Дощ, гроза, подекуди град: прогноз погоди на Волині на 8 серпня
Останні новини
Схожі новини