Скандальне будівництво школи у Стобихівці: батьки мітингували біля Волинської ОДА

Скандальне будівництво школи у Стобихівці: батьки мітингували біля Волинської ОДА

На будівництво школи в селі Стобихівка Камінь-Каширського району планують спрямувати додатково майже 10 мільйонів. Це стане можливим, якщо з місцевого бюджету виділять близько мільйона гривень.

Про це стало відомо за результатами зустрічі із ініціативною групою жителів Стобихівки, які 1 грудня 2020 року приїхали в ОДА, аби дізнатися, чому призупинилися будівельні роботи у школі, інформують у Волинській ОДА.

Спілкувалися з мешканцями Стобихівки заступник голови ОДА Ігор Чуліпа та перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук.

Ігор Чуліпа повідомив, що передбачені кошти на цей рік забудовник освоїть і всі роботи на цю суму виконає. Днями йому вже виплатили частину коштів, решту – ще виплатять. Більше того, забудовник обіцяє освоїти й додаткові кошти, які, можливо, вдасться спрямувати з держбюджету на будівництво школи.

Однак, як зазначив заступник голови ОДА, аби фінансування перерозподілили у Мінрегіоні, необхідно забезпечити співфінансування з місцевого бюджету на рівні 10 % – орієнтовно 1 млн грн.

«Наразі ми очікуємо на рішення Камінь-Каширської районної ради про виділення коштів на співфінансування цих десяти мільйонів, які ми передбачаємо перерозподілити додатково. Із місцевого бюджету у найкоротший термін треба виділити ще близько 1 млн гривень. Якщо ж цього не буде зроблено, то Київ нам не затвердить перерозподілу і ці 10 мільйонів просто повернуться в державний бюджет. Із забудовником ми уже вели перемовини, він готовий освоїти ці кошти до кінця року і виконає роботи на цю суму.

Наразі ж Камінь-Каширська райрада дала нам гарантійний лист, що вони обіцяють виділити необхідну суму коштів, але нам необхідно мати виключно рішення сесії про виділення коштів на співфінансування», – наголосив він.

Загалом кошторисна вартість будівництва – майже 130 млн грн. Завершити об’єкт планують восени 2022 року.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року у Стобихівці почали будувати школу після 10 років очікування.

Зараз діти навчаються у старому приміщенні. На початку минулого навчального року батьки навіть влаштували протест та не пустили дітей до навчального закладу. 

Щоб розпочати процес будівництва, група батьків 2 дні протестувала під стінами Офісу президента у Києві.

Як повідомляє Суспільне із посиланням на директорку школи Юлію Сущ, нині в закладі навчається 274 дитини. Заняття відбуваються у три зміни.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Тарас Яковлев може стати першим заступником Ковельського міського голови, – ЗМІ
Наступна новина Британія першою у світі розпочне масову вакцинацію від коронавірусу
Останні новини
Схожі новини