Скандальну ділянку на Рівненській у Луцьку знову віддали Булі, але будуватиме не він

Скандальну ділянку на Рівненській у Луцьку знову віддали Булі, але будуватиме не він
Фото ілюстративне

Земельну ділянку площею майже 2 гектари на вулиці Рівненській, 119 у Луцьку передали в оренду іншій фірмі «Будінвестлуцьк». Вона, як і попередня пов’язана з колишнім депутатом міської ради Сергієм Булою. При цьому будувати там планує на умовах суборенди компанія «Луцьксантехмонтаж №536».

Про це стало відомо у середу, 26 травня, під час сесії Луцької міської ради.

Депутати вирішили змінити орендаря ділянки площею 1,9 гектара з ТзОВ «Житловий квартал» на ТзОВ «Будінвестлуцьк». Першу компанію пов’язували з колишнім заступником мера Костянтином Петрочуком та ексдепутатом Сергієм Булою. Другою Сергій Була керує офіційно. Він же володіє 50% прав на компанію. У лютому 2018 землю «Житловому кварталу» віддавали під крики і музику з колонки, яку принесла опозиція. Тоді суперечки затягнулися до ночі.

Читайте також: Експерти та опозиційні депутати обговорили «дерибан» землі в Луцькраді. ВІДЕО

Причиною для зміни орендаря стали борги. Як повідомляло видання «Сила правди», «Житловий квартал» заборгував 2,9 мільйонів простроченої орендної плати і штрафів за ділянки на Рівненській, 119 та Вороніхіна, 37. Переконували депутатів змінити орендаря тим, що забудовуватиме ділянку «надійний і порядний забудовник» – компанія «Луцьксантехмонтаж №536». Вона буде підрядником та інвестором, який працює на умовах суборенди. Голова наглядової ради ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536»

Віктор Чорнуха в коментарі «Першому» пояснив, що місто відмовляється давати компанії землю в оренду напряму. Тому доводиться користуватися суборендою. Причина такої позиції йому невідома.

«З попереднім орендарем ми уклали договір ще у 2019 році, але прокуратура заблокувала ділянку і ми не могли будувати. Тепер сподіваємось, зможемо почати», - сказав представник забудовника.

Там планують зводити 9-10-поверхові житлові будинки з офісними приміщеннями. Детального проєкту ще немає.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україну доставили 117 тисяч доз COVID-вакцини від Pfizer
Наступна новина У Луцьку з’явиться мобільний додаток для парковок
Останні новини
Схожі новини