Скандальну луцьку лікарку з 189 тисячами гривень зарплати понизять або звільнять

Скандальну луцьку лікарку з 189 тисячами гривень зарплати понизять або звільнять
Поки ще чинна директорка Луцького районного ЦПМСД

Луцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги приєднали до ківерцівського центру. В результаті очільниця луцької установи Оксана Чертюк може отримати значно меншу зарплату та посаду.

Про це розповів голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

Зміни для керівництва закладу: скорочення і менші зарплати

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про те, що очільниця Луцького районного ЦПМСД Оксана Чертюк у грудні минулого року отримала більше 150 тисяч гривень зарплати, у листопаді – 189 тисяч.

Днями на сесії Луцької районної ради заклад вирішили передати Ківерцівському центру первинної медичної допомоги. Реорганізація триватиме близько 2 місяців. Також в луцький центр направлять перевірку, за результатами якої можливе відкриття кримінальних проваджень, - каже голова районної ради Олександр Омельчук.

«Буде ущільнюватися адміністративний персонал Луцького районного ЦПМСД. Нелогічно ж утримувати дві бухгалтерії. Умовно, генеральний директор може стати старшим лікарем – я поки не знаю, як точно ця посада називатиметься. І зарплата буде не 189 тисяч гривень, а, наприклад, 15 чи 17 тисяч гривень. А от питання про звільнення Оксани Чертюк може постати після аудиту. І вирішуватиме це Ківерцівська територіальна громада», - пояснив посадовець.

Водночас медичний персонал скорочувати не будуть, - запевнив він.

Олександр Омельчук розповів, що про ситуацію у Луцькому районному центрі первинної медико-санітарної допомоги вже знають у Міністерстві охорони здоров’я.

«Думаю, через це аудит проведуть у всіх ЦПМСД в Україні», - сказав Олександр Омельчук.

Чого чекати пацієнтам

Голова районної ради каже, що незадоволене керівництво закладу поширило чутки про те, що після приєднання до Ківерців закриватимуться ФАПи, амбулаторії, медики втратять роботу, а пацієнтам доведеться далеко їздити за довідками.

«Це все неправда. Декларації не будуть розриватися, амбулаторії не будуть зачинятися. Ці деструктивні чутки – це нонсенс. Їздити за довідками в Ківерці також не доведеться. Всі послуги надаватимуться там, де і надавалися», - запевнив Олександр Омельчук.

Щоб обговорити подальший формат співпраці, у четвер, 18 лютого, представники райради запросили на зустріч очільників громад, які обслуговуються у Луцькому районному ЦПМСД.

«Ми розуміємо, що для мешканців нашої громади нічого не змінюється. Не треба робити з цього шоу і казати, що все погано – тепер треба буде їздити в Ківерці. Для пацієнтів лишається все, як було. Змінюється лише центр управління.

Тепер важливо працювати на розвиток – відродити ФАПи, залучити ще 3-4 сімейних лікарів, аби більше людей могли укласти декларації і отримувати послуги максимально близько до дому», - сказав голова Торчинської громади Юрій Кревський.

«Амбулаторії ми не закриваємо і нікуди не переносимо. Лікарі, де працювали, там і працюватимуть. Доступність залишається. Хіба що з Ківерців час від часу приїжджатимуть фахівці, які перевірятимуть правильність видачі документів», - додав генеральний директор Ківерцівського центру первинної медичної допомоги Олесь Марищук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали претендентів на посади старост у Ковельській громаді
Наступна новина Відкрили кримінал через скандал зі скотчем у луцькому дитсадку
Останні новини
Схожі новини