«Сказав, що я з профспілки колгоспу» – капелан Михайло Бучак про те, як познайомився з дружиною

«Сказав, що я з профспілки колгоспу» – капелан Михайло Бучак про те, як познайомився з дружиною
Протоієрей Михайло Бучак і з дружиною Наталею (фото з Фейсбуку Михайла Бучака)

Відомий військовий капелан, настоятель Свято-Покровського храму у селі Княгининок, протоієрей Михайло Бучак розповів, як познайомився зі своєю дружиною, а також про те, що готовий зробити заради неї.

«У 90-му році я прийшов з армії. Моя мама була вчителькою, і я в формі завітав у школу. Виявляється, моя майбутня дружина була там, і мене бачила...

Минув рік. За весь цей час ми не бачилися. Якось товариш Вітя попросив мене піти до Наталки, його з нею познайомити. Вона жила на квартирі і там була дуже строга господарка. Нікого не пускала.

Ми постукали у двері, це було вже пізно, після 21:00. Я сказав, що ми з профспілки колгоспу і перевіряємо, який стан проживання молодих спеціалістів-освітян.

«Профспілка» зайшла. Ми довго спілкувалися, я домовився Віті про зустріч. Так склалося, що Вітя не зміг прийти на зустріч, тому попросив мене прийти. Так почалося наше знайомство.

        *         *         *

Найцікавіше: на цій квартирі, будучи молодим вчителем, проживала моя мама. І на цій квартирі мій батько познайомився з моєю мамою. Минуло більше 20-ти років – історія повторилася. Моя тітка ще казала: «Не ходи туди, бо твій тато туди ходив і женився, і ти будеш ходити – женишся». Це була воля небес, так дав Бог.

        *         *         *

…Пригадую, як збирався на Майдан 18-го лютого…Приїхав додому і кажу: «Наталю, я їду на Майдан. У тебе є 40 хвилин, щоб мене зібрати». Усі ці 40 хвилин вона мовчки мене збирала.

Потім я запитав, чому ж вона ні слова не сказала, а вона мовила, що це все одно нічого б не змінило.

        *         *         *

 

У телефоні Наталка в мене записана «Моє сонечко»

        *         *         *

«Я люблю свою дружину. Часто я запитую у тих, хто хоче одружуватися: чи готові вони віддати життя за свою половинку. Мало хто тих, хто вступає у шлюб, можуть дати відповідь. Мовляв, ви таке запитаєте, ми про це не думали...

Дасть Бог, я готовий віддати життя за свою дружину. Вона цього варта. Можливо, це буде ціна за всі ті прикрощі, які я завдав їй.

За матеріалами ВолиньPost


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вибори Президента України: повний і остаточний список кандидатів
Наступна новина Чому дешевшає долар і як довго це буде тривати
Останні новини
Схожі новини