Скільки коштує обід для луцьких школярів

Скільки коштує обід для луцьких школярів

Вартість шкільного обіду у школах Луцька в новому навчальному році не підвищували. Порція коштує 35 гривень, як і торік.

Про це розповів Суспільному директор департаменту освіти міськради Віталій Бондар.

Харчування учнів пільгових категорій і вихованців дитсадків міському бюджету обійдеться у сім мільйонів гривень. Платні обіди готують для більш як 31 тисячі дітей, безплатні – для більш як 2 400 учнів пільгових категорій.

Суспільне побувало в їдальні міського ліцею № 26 та дізналося, як шкільні кухарі працюють в умовах повномасштабної війни.

Ліцей № 26 у Луцьку

Як розповіла шеф-кухарка з майже 30-річним стажем Людмила Соломонюк, на нову систему харчування перейшли з нового року, закупили пароконвектор для приготування страв. У меню – більше овочів, фруктів, кисломолочних продуктів, менше солі, цукру та випічки. Каже, що основних правил нового меню дотримуються, однак війна внесла корективи.

«З меню виключили випічку, поставили бутербродики, але оскільки війна, то деколи буває булочка – раз на тиждень. Раптом яка тривога, щоб дитина взяла булочку, яблучко чи бутерброда», – зазначила Людмила Соломонюк.

Шеф-кухарка Людмила Соломонюк

У меню на обід 13 вересня в їдальні готували макарони, чехохбілі з куркою та салат із буряка.

Через здорожчання продуктів реальна вартість порції шкільного обіду становить орієнтовно 60 гривень, а не 35, говорить директорка Луцького комбінату шкільного та студентського харчування Світлана Шмід. В умовах війни ціну вирішили не підвищувати, підприємство працює без прибутку, каже директорка комбінату. Зараз кухарі щодня харчують приблизно сім тисяч учнів Луцької громади, замість 15-20 тисяч дітей, як було раніше.

Читайте також: У Луцьку залишилася одна соціальна їдальня для переселенців


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ранішнє зведення Генштабу: росія вербує засуджених для війни в Україні
Наступна новина Батько Героя з Нововолинська пише книгу про сина: просить поділитися спогадами
Останні новини
Схожі новини