Скільки сільські діти платитимуть за навчання у Луцьку

Скільки сільські діти платитимуть за навчання у Луцьку

Для сільських дітей, які навчаються у комунальних освітніх закладах Луцька або відвідують міські дитсадки хочуть зробити навчання платним. Передбачається, що плата за надання освітніх послуг у школі становитиме 21,58 грн у місяць (без урахування витрат на харчування) та 51,40 у садочках (враховане харчування), – про це пише Волинь.ua.

У проекті рішення зазначено, що відповідно до ст. 93 Бюджетного Кодексу України, в рамках децентралізації та прийняття Закону України «Про освіту» виникла необхідність врегулювати питання територіальної доступності повної загальної середньої освіти та вирішення проблеми існуючих черг на зарахування дітей у заклади дошкільної освіти міста.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Плата за навчання: у міськраді планують нововведення для школярів без луцької прописки

У статті 13 Закону України «Про освіту» визначено, що кожна особа має право здобувати початкову та базову середню освіту в закладі освіти, що найбільш доступний та наближений до місця проживання особи. У закладах загальної середньої освіти комунальної форми власності навчається близько 2500 дітей з прилеглих територіальних громад, у закладах дошкільної освіти – 490.

Рішення буде розглядатися під час найближчої сесії Луцької міськради.

Нагадаємо, що навколишні села відмовляються об’єднуватися з містом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла у Луцьку 26 листопада
Наступна новина «Мене обзивали продажною». Сповідь луцької промоутерки
Останні новини
Схожі новини