Склали рейтинг українських вишів 2021 року. ВНУ увійшов у ТОП-25

Склали рейтинг українських вишів 2021 року. ВНУ увійшов у ТОП-25
Волинський національний університет імені Лесі Українки

Оприлюднили щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus. У ньому Волинський національний університет імені Лесі Українки опинився на 25-му місці, а Луцький національний технічний університет – на 101-му.

Рейтинг опублікувало видання Освіта.ua.

Результати рейтингу грунтуються на показниказ цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їх фахівцями.

База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До бази даних також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Згідно з результатами рейтингу 2021 року найвищий індекс Гірша серед закладів вищої освіти має Київський національний університет ім. Шевченка, який очолив рейтинг цього року.

Друге місце рейтингу Scopus посів Харківський національний університет ім. Каразіна. Третє – Львівський національний університет ім. Франка.

Четверту сходинку рейтингу обійняв Одеський національний університет ім. Мечникова.

На п’ятому місці рейтингу найбільш цитованих вишів країни розташувався Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського».

ВНУ, який посів 25-те місце, опустився у рейтингу на 2 сходинки, порівняно з минулим роком. ЛНТУ опустився на 11 сходинок.

Весь рейтинг дивитися тут.

Читати також: «Не хотілося б, аби ВНУ створював нам конкуренцію», – ректорка ЛНТУ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Навряд чи на Великдень фонтан у центрі Луцька працюватиме, – директор водоканалу
Наступна новина Як будують «Супернову». ФОТОЗВІТ ЗА КВІТЕНЬ
Останні новини
Схожі новини