«Слуга народу» - 537 мільйонів, партія Шарія - 38: яке фінансування від держави отримають партії

«Слуга народу» - 537 мільйонів, партія Шарія - 38: яке фінансування від держави отримають партії

Політичні партії, які набрали більше 2% голосів на позачергових парламентських виборах, отримуватимуть фінансування з державного бюджету.

Це передбачає Закон України "Про запобігання та протидію політичній корупції", ухвалений восени 2015 року, – повідомляє Цензор.net

Загалом на фінансування від держави можуть претендувати щонайменше 11 партій. 

Найбільше отримає "Слуга народу", яка лідирує з великим відривом від найближчих конкурентів - "Опозиційної платформи – За життя". "Слуги народу" отримають від держави 537 мільйонів гривень на інституційний розвиток на рік, що в сумі за п'ять років роботи Ради становить близько 2,5 млрд гривень.

Щорічні "грошові призи" очікують і інші десять партій, у яких рейтинг 2+% голосів. Зокрема, "Опоплатформа" отримуватиме 141 млн грн/рік, "Європейська Солідарність" - 109 млн грн/рік, ВО "Батьківщина" - 93 млн грн/рік і партія Вакарчука "Голос" - 77 млн ​​грн/рік.

Партії, які не пройшли в Раду, але набрали більш ніж 2% голосів, теж не залишаться без грошей - "Сила і честь" отримуватиме 54 млн грн/рік, "Опозиційний блок" - 40 млн грн/рік, "Партія Шарія" - 38 млн грн/рік, Радикальна партія Ляшка - 34 млн грн/рік, "Українська стратегія Гройсмана" - 27 млн ​​грн/рік і ВО "Свобода" - 26 млн грн/рік.

Нагадаємо, на виборах лідирують п'ять партій - "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська Солідарність", ВО "Батьківщина" та "Голос". 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Улюблені солодощі та макарони - це корисно! Революція здоровго харчування від Food & Health
Наступна новина «Ляшко здувся, бо в політику прийшов інший гуморист – Зеленський», - політолог Новосад
Останні новини
Схожі новини