«Слуги народу» погодили кандидатуру Генерального прокурора, – ЗМІ

«Слуги народу» погодили кандидатуру Генерального прокурора, – ЗМІ
Ірина Венедиктова

Фракція «Слуги народу» у понеділок ввечері на своєму засіданні погодила кандидатуру Ірини Венедиктової на посаду Генерального прокурора.

Засідання відбувалось за участі президента в Офічі президента на Банковій на третьому поверсі. Венедиктова також була присутня. Загалом на засіданні було 2/3 фракції, повідомляє Бабель із посиланням на співрозмовника у фракції.

Голосування може відбутися вже у вівторок.

Венедиктова нині в. о. директора Державного бюро розслідувань.

16 березня Верховна Рада 263 голосами висловила недовіру Генеральному прокуророві Руслану Рябошапці. Разом із Рябошапкою з ГПУ пішов його перший заступник Віталій Касько

Після відставки Руслана Рябошапки обов’язки генерального прокурора виконує його заступник Віктор Чумак.

Рябошапка як Генпрокурор провів перший етап реформи прокуратури, в результаті якої 729 прокурорів, які не пройшли тести на фаховість і доброчесність, звільнені.

Довідково
Ірина Венедиктова народилася 21 вересня 1978 року в Харкові. Закінчила Харківський національний університет внутрішніх справ та вивчала міжнародний комерційний арбітраж у Chartered Institute of Arbitrators. Перед другим туром виборів Зеленський представив Венедиктову серед 20 членів своєї команди як експерта в галузі реформування судової системи. На виборах у Раду вона посіла третє місце у списку президентської партії «Слуга народу».

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Чернівецькій області померла жінка, в якої підозрювали коронавірус
Наступна новина Контактував із жінкою, яка померла на Житомирщині. Що відомо про киян, які заразилися коронавірусом
Останні новини
Схожі новини