Верховна Рада призначила Генерального прокурора

Верховна Рада призначила Генерального прокурора
Ірина Венедиктова

Верховна Рада призначила на посаду генерального прокурора України теперішню виконувачку обов’язків голови ДБР Ірину Венедиктову.

Про це стало відомо під час засідання Верховної Ради 17 березня, повідомляє Українська правда.

За призначення Венедиктової проголосували 269 народних депутати.

Зеленський, представляючи Венедіктову сказав, що це вперше, коли на цій посаді буде жінка. Венедіктова пообіцяла виконувати свої обов’язки чесно та сумлінно і відновити «потужну інституцію».

Відповідаючи на одне із запитань нардепів, вона сказала, що в Україні немає політичних переслідувань, а «вор має сидіти в тюрмі». 

Проти її призначення відкрито виступили фракції «Голос» і «Європейська солідарність».

Нагадаємо, фракція «Слуги народу» у понеділок ввечері на своєму засіданні погодила кандидатуру Ірини Венедиктової на посаду Генерального прокурора.

Попередньому Генрокурору Русланові Рябошапці 5 березня Верховна Рада висловила недовіру і звільнила з посади. 

Довідково
Ірина Венедиктова народилася 21 вересня 1978 року в Харкові. Закінчила Харківський національний університет внутрішніх справ та вивчала міжнародний комерційний арбітраж у Chartered Institute of Arbitrators. Перед другим туром виборів Зеленський представив Венедиктову серед 20 членів своєї команди як експерта в галузі реформування судової системи. На виборах у Раду вона посіла третє місце у списку президентської партії «Слуга народу».

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нардепи ухвалили закон про підтримку платників податків під час коронавірусу
Наступна новина Нардепи обрали нового міністра економіки
Останні новини
Схожі новини