«Сміттєву» проблему у Брищі вирішить ще одна сортувальна лінія і дробильні машини, - міськрада

«Сміттєву» проблему у Брищі вирішить  ще одна сортувальна лінія і дробильні машини, - міськрада

У селі Брище Луцького району продовжують працювати над вирішенням проблеми переповненого полігону. Для цього прийняли рішення придбати та встановити ще одну сміттєсортувальну лінію. 

Для прийняття рішення організували збори голів, представників ОТГ та сільських рад, які теж використовують полігон у Брищі для вивозу сміття, – повідомив перший заступник міського голови Григорій Недопад.

«Вирішили на умовах співфінансування придбати та встановити ще одну сміттєсортувальну лінію на полігоні, де буде здійснюватися сортування сміття і його подальше збування підприємствам вторинної сировини.  Знаковим моментом є те, що рішення про придбання лінії підтримали усі присутні на нараді одноголосно. Адже очевидно, що полігон у нинішньому стані перебувати не може, тож будемо спільно докладати усіх можливих зусиль для поступової боротьби із переповненістю полігону», – зазначив посадовець.

Як розповів Недопад, наразі йдеться про його ущільнення і переробку сміття на новій сортувальній лінії, у відповідності з існуючими законодавчими вимогами. В планах – придбання дробильних машин, які суттєво зменшать обсяги побутових відходів.

«Розглядаємо варіанти будівництва сміттєпереробного заводу, але цей проект настільки глобальний і витратний у фінансовому плані, що до часу його реалізації маємо вдатися до необхідних кроків для вирішення існуючих питань. Таких, як переповненість полігону, де сміття накопичувалось десятки років і нікому до цього, на жаль, не було діла», – зазначив Григорій Недопад.

Чоловік наголосив, що мешканці навколишніх сіл, розташованих неподалік від полігону, страшенно потерпають від забруднення землі, води і повітря. Одне із  рішень – встановлення ще однієї сміттєсортувальної лінії, на зразок тієї, що недавно запрацювала у Луцьку і вже показує вдалі результати роботи, поступово виходячи на повну самоокупність.

«Приємно, що вдалось знайти порозуміння із представниками ОТГ та сільських рад. Адже це дуже важливо – вміти чути один одного, вести діалог і спільно шукати рішення, які принесуть користь усім», – резюмував посадовець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зворушливе відео з весілля волинського сільського голови. ВІДЕО
Наступна новина На Ковельщині безплатно робитимуть флюорографію
Останні новини
Схожі новини