«Собак вакцинують, бо їх за гроші купили, а дітей – ні», - очільниця луцької поліклініки Лєщинська

«Собак вакцинують, бо їх за гроші купили, а дітей – ні», - очільниця луцької поліклініки Лєщинська
Головна лікарка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська

Головна лікарка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська заявила, що захворюваність на кір у місті росте через те, що батьки відмовляються від щеплень.

Про це вона розповіла у коментарі «Першому».

Зі слів лікарки, цьогоріч лише протягом січня у Луцьку на кір захворіло 104 дитини, тоді як протягом всього минулого року – 208 і дорослих, і дітей.

«Захворюваність росте лише через одну причину – низький відсоток охоплення щепленнями. Для щеплень в суботу додатково вийшло на роботу два лікарі і чотири медсестри у поліклініках на проспекті Волі і Чорновола. Всіх запросили в інтернеті, у ЗМі. В результаті прийшло лише 39 людей», - наголошує Оксана Лєщинська.

«Єдиний цивілізований метод захисту від інфекцій – щеплення. Якщо не будемо робити вакцинацію, будемо жити, як країни третього світу в Африці, де під час спалахів приїздить Червоний Хрест і усіх масово щеплює», - додає медик.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку дитину, яка перехворіла на кір, не пускають до школи. Лікарі кажуть – треба щеплення

З її слів, наразі 3700 дітей у Луцьку не отримали щеплення від кору і при цьому їхні батьки не написали відмову.

«Деяких батьків запрошували на щеплення вже по сім разів. Вони просто ігнорують свою відповідальність. Хоча, якщо дитина їде вчитись в Америку чи Європу, питання про непроведення щеплень не стоїть. Коли документи треба подавати, батьки готові зробити в один день навіть те, що не можна робити», - наголошує очільниця дитячої поліклініки.

«Дійшли до того, що люди собаці роблять щеплення, бо вона дорога і може здохнути, якщо не вакцинувати, а дітям – ні», - додає медик.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Купрій «воює», Дендіберін - аплодує... Репортаж із сесії Луцькради. ФОТО
Наступна новина Камінь-Каширський на ретросвітлинах 1929 року. ЗГАДАТИ ВСЕ
Останні новини
Схожі новини