Соціальні виплати переселенцям на Волині. Як їх отримати

Соціальні виплати переселенцям на Волині. Як їх отримати

Щоб отримати соціальні виплати від держави переселенцям потрібно оформити статус внутрішньо переміщеної особи. До 14 квітня потрібно зареєструватися, щоб отримати виплати за березень. 

Довідку про статус внутрішньо переміщеної особи можна оформити в управліннях соціального захисту населення, у центрах надання адміністративних послуг і в соціальних відділах територіальних громад. Найближчим часом оформитися можна буде через застосунок "Дія". Про це розповіла Суспільному керівниця обласного департаменту соціального захисту населення Оксана Гобод.

"Кожен громадянин, який матиме статус внутрішньо переміщеної особи, буде мати право отримати допомогу щомісячно — 2000 гривень і виплати у сумі 3000 гривень, якщо це дитина до 18 років і особа з інвалідністю", — пояснює Оксана Гобод.

Зі слів Оксани Гобод, є люди, які приїхали без документів, які не мають повного пакета документів, їм буде складніше реєструватися через "Дію", бо база даних однієї державної установи не буде накладатися на базу даних іншої. Центральний орган виконавчої влади не згенерує ні з міграційною службою, ні з пенсійним фондом.

Читайте також: У Луцьку створили нову платформу волонтерської допомоги. Що вони пропонують

"Такій людині разом з нашими органами потрібно буде додатково вишуковувати шляхи, як підтвердити те, що вона переїхала", — говорить Оксана Гобод.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України Волинь прийняла майже 42 тисячі людей, які виїхали з місць, де ведуться бойові дії.

Читайте також: Переселенці у Луцьку вперше зібралися на розмовний клуб української


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині попрощалися із 42-річним Героєм, який загинув у війні з окупантами
Наступна новина На Волині чоловік автівкою наїхав на поліцейського
Останні новини
Схожі новини