Спецслужби рф вербують українських дітей за допомогою ігор у смартфоні

Спецслужби рф вербують українських дітей за допомогою ігор у смартфоні
Фото ілюстративне

Служба безпеки України викрила спецслужби російської федерації на використанні смартфон-ігор для вербування українських дітей.

Про це СБУ повідомила у Telegram.

«В одному з додатків учасники мають шукати так звані «коробки» з віртуальними призами, які можна обміняти на електронні гроші. Під час проходження маршруту діти здійснюють фотофіксацію місцевості, об’єктів військової та критичної інфраструктури на території різних населених пунктів», – йдеться у повідомленні. 

При цьому доступ до адміністрування цього застосунку має підконтрольна спецслужбам рф ІТ-компанія, яка зареєстрована в одній з європейських країн і займається розповсюдженням інтерактивних платформ.

«Таким чином, ворог «в темну», тобто без їх відома, використовував українських дітей для збору інформації про розташування стратегічно важливих об’єктів», – додають в СБУ.

Зокрема, у Кіровоградській області було затримано двох підлітків, які фотографували блокпости, елеватори і транспортні шляхи.

СБУ здійснює комплексні заходи для блокування ворожого втручання в електронні системи офіційних мобільних додатків і притягнення до відповідальності винних осіб.

Читайте також: На волинському кордоні за три місяці зловили понад 80 громадян з фальшивими документами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За незалежність України загинув волинський ексдепутат Сергій Духницький
Наступна новина Встановили особу командира полку, який наказав обстріляти нафтобазу в Луцьку
Останні новини
Схожі новини