Спецтехніка та будівельні матеріали: директор «Спец Тех» Іван Дорошенко розповів про робочі будні

Спецтехніка та будівельні матеріали: директор «Спец Тех» Іван Дорошенко розповів про робочі будні
Директор «Спец Тех» Іван Дорошенко

Більше десяти років на волинському ринку працює фірма «Спец Тех». В її «арсеналі» - чимала кількість транспорту для будівельних потреб та для перевезення вантажів. Потужності автопарку та механізмів «Спец Тех» дозволяють як викопати котлован під багатоповерхівку, так і перевезти негабаритний вантаж.

Про робочі будні «Спец Тех» «Перший» поспілкувався із його директором – Іваном Дорошенком.

- Розкажіть детальніше, чим займається ваша компанія.

- «Спец Тех» - підприємство, яке надає послуги екскаваторами, бульдозерами, а також різними вантажними автомобілями - ЗІЛ, КамАЗ, КрАЗ, DAF, Volvo, Renault, якими можна перевозити вантажі масою від 5 до 42 тонн.

Читайте також: Якісні матеріали та потужна техніка: фірма «Спец Тех» готова до будівельного сезону

Маємо також транспорт, який перевозить негабаритні вантажі, – спеціальні платформи, лафети, які доставляють бульдозери, екскаватори. Можемо перевезти і комбайна за потреби чи будівельний вагончик. Також є платформа з маніпулятором, яку використовують для транспортування та навантаження цегли, блоків, бруківки, піддонів

З досвіду скажу, що найчастіше спецтехніка потрібна будівельним фірмам, дорожникам, аграрним підприємствам, а також людям, які планують будівництво власного будинку, копання ставків, басейнів, розчищення територій.

Будь-яке будівництво, якщо не брати до уваги оформлення документів, починається саме з копання котлована. Наша техніка виконує особливі роботи не лише на Волині, а й за її межами. Зазвичай екскаватори «Спец Тех» орендують для великих об’ємів робіт, хоча трапляються випадки, коли вона потрібна і в приватному господарстві.

Крім того, ми маємо базу сипучих будівельних матеріалів, здійснюємо продаж щебеню, піску, цементу.

- Асортимент великий?

-   У продажі «Спец Тех»: пісок – дрібнозернистий, крупнозернистий, базальтовий та гранітний щебінь різних фракцій, відсів та цемент. Пісок та щебінь нам постачають з кар’єрів Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Цемент реалізовуємо відомих українських виробників у фасуванні по 25 та 50 кілограмів.

Ціна на продукцію, яку пропонує «Спец Тех», є меншою на 15-20 гривень за тонну, аніж пропонують інші реалізатори.

Окрім продажу сипучих будівельних матеріалів, пропонують і доставку придбаної продукції – для цього в автопарку «Спец Тех» є машини, які можуть перевозити вантажі вагою від 5 тонн. ле ми не відмовляємо покупцям, які хочуть придбати невелику кількість продукції, - наприклад, 100 кілограмів піску самовивозом.

Нещодавно в асортименті з’явилась новинка – червоно-гранітний щебінь. В основному його потрібно використовувати для оздоблення ландшафтів. Ми привозимо його з родовища, що в Житомирській області.

- Ви сказали, що вашу техніку орендують і дорожники. Які автошляхи можете навести у приклад?

- Дорожні роботи для фірми «Спец Тех», яка на ринку надання послуг спецтехнікою вже більше десяти років, не є чимось новим. Так, напередодні Євро-2012 наша техніка залучалась для ремонту дороги на Київ. З одеською фірмою «Автомагістраль-Південь», яка будує дороги по всій Україні, «Спец Тех» має партнерські відносини, які розпочались ще у минулому році, під час ремонтних робіт траси «Львів-Золочів».

У 2017 році разом з цією ж фірмою ми ремонтували відрізок дороги Луцьк – Володимир-Волинський - від села Юнівка до самого Володимира-Волинського.

Зокрема, ми забезпечували дорожників самоскидами та вчасним постачанням асфальту із заводу неподалік Червонограда. Працювали без вихідних, але результат того вартий! Загалом одна машина за день встигала тричі з’їздити на асфальтний завод.

- Волинь страждає від підтоплень окремих районів. Чекати, коли вода зійде сама, нераціонально, адже від цього може затриматися посівна кампанія. Чим може «Спец Тех» зарадити в цій ситуації?

- Зрозуміло, що через підтоплення неможливо розпочати вчасну посівну. А для того, щоб не гаяти часу та не чекати, коли зійде вода, радимо звернутися до спеціалістів, які запропонують кілька варіантів, як позбутися небажаної води на городах, пасовиськах, приватних ділянках.

На працівники виїдуть у проблемну зону та порадять, яким чином краще позбутися «великої» води.

Варіантів боротьби з підтоплення є декілька: насипати дамби, викопати водовідвідний рів… Як варіант, на територіях, які з року в рік «страждають» від затоплень, радимо викопати ставок, який, окрім всього, стане ще й місцем відпочинку та риболовлі…

- Чи має «Спец Тех» у своєму «арсеналі» машини для очистки снігу на вулицях, бо ця проблема часто виникає, особливо у сільській місцевості?

- Взимку головною турботою комунальних служб є прибирання снігу та розчищення доріг та вулиць від снігових заметів. Коли ж комунальники не справляються або ж їх просто немає, що часто буває у сільській місцевості, до прибирання залучають спеціалістів із професійною технікою.

ТзОВ «Спец Тех» має три універсальні машини, які в тому числі можуть прибрати сніг з доріг та вулиць. Крім цього, за потреби сніг можуть також вивезти з прибраної території.

Минулої зими снігоочисні машини «СпецТех» були задіяні для розчистки снігу на території Княгининівської об’єднаної громади.

- Центральний парк Луцька набуває цивілізованого вигляду. Влада активно взялася за розчищення парку та водних каналів. Знаємо, що «Спец Тех» теж брав участь у цьому.

- Влітку Центральний парк культури та відпочинку почав набувати пристойного вигляду і нарешті перетворився із непрохідних хащів в туристичну принаду нашого міста.

Впоратися із самосівами, кущами, замуленими каналами комунальникам вручну було нереально, тому для підмоги була задіяна спеціальна техніка.

Відомо, що Центральний парк Луцька знаходиться в болотистій ландшафтній зоні. Ще минулої весни лучани бачили, які там були хащі, самосіви, кущі, які не додавали парку кращого вигляду. Луцька влада придбала мульчер – прилад, який подрібнює деревину, в тому числі дерева діаметром до 10 сантиметрів, роблячи з них тирсу.

Окрім боротьби із непрохідними хащами, в парку також тривали роботи із очищення каналів, які, окрім естетичної функції, виконують ще й практичну функцію – ліквідовують підтоплення в окремих зонах парку. Наша техніка впоралася із чисткою каналів на відмінно.

Текст: Ірина КОСТЮК 

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ та з архіву ТзОВ «Спец Тех»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Дорожну» комісію Волиньради очолюватиме Юрій Цейко
Наступна новина У Луцьку зросли тарифи на тепло
Останні новини
Схожі новини