США дали Україні 120 днів для посилення захисту прав інтелектуальної власності. ВІДЕО

США дали Україні 120 днів для посилення захисту прав інтелектуальної власності. ВІДЕО

США дали Україні 120 днів для посилення захисту прав інтелектуальної власності. Інакше пільги у рамках Генералізованої системи преференцій для України буде скасовано. Про це йдеться у заяві Дональда Трампа щодо доступу країн, що розвиваються, до GSP.

Наразі Адміністрація Президента Америки ухвалила рішення про часткове призупинення преференцій для України з відтермінуванням рішення на 120 діб. В офісі торговельного представника США повідомили, що випробувальний термін наданий за результатами позитивних дій Уряду України у напрямку виправлення ситуації з непрозорою системою виплати роялті правовласникам.

Натомість у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України переконані, що ситуацію вдасться виправити, якщо депутати не зволікатимуть зі змінами у законодавстві.
Концепція реформи системи захисту інтелектуальної власності в Україні передбачає ухвалення Парламентом законопроектів про географічні зазначення, торговельні марки та промислові зразки, а також про напівпровідники.

Генералізована система преференцій США передбачає пільговий безмитний режим для деяких країн, що розвиваються. Таким чином, Україна отримує доступ до ринків США для понад трьох з половиною тисяч видів товарів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як зустрічали звільненого з полону волинянина Артема Віндюка. ФОТО
Наступна новина Влада знайшла спосіб позбутися машин на єврономерах
Останні новини
Схожі новини