США перші вдарять КНДР через ядерні випробування

США перші вдарять КНДР через ядерні випробування

Грем прогнозує війну з Північною Кореєю з ймовірністю в 70%.

Імовірність війни між США і Північної Кореєю може зрости до 70%, якщо в КНДР проведуть чергові ядерні випробування. Про це заявив сенатор-республіканець Ліндсі Грем, повідомляє The Atlantic.

За його словами, якщо рішення про нові ядерні випробування в КНДР все ж таки приймуть, то адміністрація президента США Дональда Трампа навмисно завдасть удару по КНДР першою, щоб запобігти появі у Кім Чен Ина ядерних ракет, які будуть здатні досягти материкової частини США.

"Я б сказав, що є 3 з 10 шансів, що ми використовуємо військовий варіант. Якщо північнокорейці проведуть додаткове випробування ядерної бомби - їхнє сьоме - я б сказав, 70 відсотків", - припустив Грем.

Грема заявив, що обговорював з Трампом проблему Північної Кореї за грою в гольф в неділю.

"Війна з Північною Кореєю - це тотальна війна проти режиму. Варіанта хірургічного удару немає. Їхня ядерна програма занадто надлишкова, вона занадто жорстка, і ви повинні припускати найгірше, а не найкраще. Тому, якщо ви коли-небудь використовуєте військовий варіант, це не просто нейтралізацію їхніх ядерних установок - ви повинні бути готові повністю знищити режим", - сказав він.

"Ми ще не дійшли до вирішального моменту, але якщо вони проведуть нове випробування (ядерного) зброї, тоді все ставки будуть закриті", - додав він.

Грем всерйоз сприймає ймовірність війни, для того щоб їй запобігти, він підтримає прямі переговори з режимом "без попередніх умов".

"Я не забираю нічого зі столу, щоб уникнути війни. ... Коли писатимуть історію цього часу, я не хочу, щоб вони говорили: "Ей, Ліндсі Грем навіть не поговорив з цим хлопцем", - сказав сенатор.

Як повідомляв Кореспондент.net, 28 листопада КНДР запустила ракету Хвасон-15. У Пхеньяні заявили, що це міжконтинентальна балістична ракета, яка здатна вражати цілі на всій території США.

На наступний день Радбез ООН в ході екстреного засідання засудив ракетний пуск в Північній Кореї.

Президент США Дональд Трамп обізвав Кім Чен Ина "хворим цуценям" і заявив про нові великі санкції проти КНДР.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розповіли, чому ЄС продовжив санкції проти Росії
Наступна новина У Луцьку фінансування КП «Ласка» збільшили на понад мільйон гривень
Останні новини
Схожі новини