США сподіваються, що Україна посилить боротьбу з інтернет-піратством

США сподіваються, що Україна посилить боротьбу з інтернет-піратством

В Офісі торгового представника США чекають прийняття конкретних кроків, щоб виключити Україну зі списку країн з високим рівнем інтернет-піратства.

Про це повідомив за результатами зустрічей у Вашингтоні заступник міністра економічного розвитку й торгівлі Михайло Тітарчук, передає "Укрінформ".

"Те, що я побачив, в принципі, американська сторона позитивно оцінює наші зрушення як на законодавчому рівні, як реальну боротьбу з інтернет-піратством, так і з дуже великим комплексом контрафактів", - зауважив заступник міністра після відповідних слухань в Офісі торгового представника США.

Він підкреслив, що в Вашингтоні звертають увагу, передусім, на три ключових питання.

"Це, насамперед, боротьба з піратством, колективне управління (правами інтелектуальної власності – ред.) та легалізація програмного забезпечення Microsoft на рівні державної влади", - зазначив він.

Україна ще в 2011 році потрапила до так званої доповіді "Special 301 Report", який окреслює список країн зі значним рівнем інтернет-піратства й недостатнім захистом прав інтелектуальної власності.

Цей документ оновлюється щороку, і Україна в ньому перебуває в другій групі, тобто priority list.

За словами Тітарчука, у США визнають, що українська сторона зробила багато за останні роки, втім треба ще докласти чимало зусиль.

"Зараз головне питання полягає в тому, щоби Рада прийняла законопроект у другому читанні про колективне управління (правами інтелектуальної власності – ред.), оскільки наш дедлайн у цьому питанні – до 26 квітня. Якщо ми не приймемо, то можемо втратити ряд преференцій. Це стосується експорту українських товарів до США", - пояснив він.

Після того, як цей закон буде прийнятий, "Україна матиме шанс перейти у watch list, тобто в першу групу списку". Щоби Україну повністю виключили з цієї доповіді, потрібно легалізувати програмне забезпечення в держорганах влади, де 37% продовжує бути піратським.

"Для цього потрібне фінансування. Ми почали переговори з Microsoft, щоб отримати певні преференції (на придбання програмного софту – ред.), оскільки ми не комерційні структури, а державні органи, щоб за 3-5 років повністю пройти цей процес", - пояснив заступник міністра.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Роналду став гравцем тижня у Лізі чемпіонів
Наступна новина «Жива історія»: у Луцьку стартує проект у пам'ять про Героїв минулого та сьогодення
Останні новини
Схожі новини