США ветували резолюцію Радбезу ООН щодо статусу Єрусалима

США ветували резолюцію Радбезу ООН щодо статусу Єрусалима

Рада безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції, в якій був заклик скасувати рішення нинішньої адміністрації президента США про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю.

Прогнозовано дане рішення було заблоковано делегацією США, передає Укрінформ.

«Чотирнадцять голосів «за» та один – «проти». Резолюція не приймається, оскільки «проти» висловився постійний член Ради безпеки», - підсумував голова засідання.

Тим не менше, за проект резолюції, попри позицію офіційного Вашингтона, висловилися всі інші члени РБ ООН, у тому числі, такі близькі союзники США і Ізраїлю, як Велика Британія, Франція, Італія та інші країни. Україна також підтримала документ.

Як повідомлялося раніше, проект резолюції щодо Єрусалима був внесений на розгляд Ради Безпеки ООН в суботу делегацією Єгипту від імені Ліги арабських держав після того, як президент США Дональд Трамп 6 грудня виступив із заявою про офіційне визнання Єрусалима столицею Ізраїлю.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Modern-Ехро влаштували приємний сюрприз для співробітників
Наступна новина План Луцька має затвердити неіснуюча комісія
Останні новини
Схожі новини