Століття поезії, заборони й один алюмінієвий тазик: У Луцьку слухали про білоруську літературу. ФОТО

Століття поезії, заборони й один алюмінієвий тазик: У Луцьку слухали про білоруську літературу. ФОТО

Століття поезії, заборони, провладні та опозиційні письменники та один алюмінієвий тазик. Все це та багато іншого визначають білоруську літературу крайнього століття.

Знаннями про літературні процеси своєї країни з лучанами ділився аспірант НАН Республіки Білорусь та викладач факультету філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки, білорус Ягор Дзьобік, – повідомили у «Стендаль». 

Лекція на тему «100 років білоруської літератури: від модернізму до постмодернізму» відбулася у приміщенні книгарні «Є» у середу, 26 вересня.

І хоча спеціалізацією лектора є мовознавство, зустріч видалася неймовірно цікавою та пізнавальною.

Розповідь Ягор Дзьобік вів рідною білоруською, що додало національного колориту. За словами лектора, історія білоруської літератури має багато спільного з історією українською. У них навіть є своя «Енеїда», написана народною мовою. А постмодерна літературна організація молодих письменників «Бум-Бам-Літ» чимось співзвучна із українською «Бу-Ба-Бу». Тільки в білорусів був ще старий алюмінієвий тазик - промовистий символ всього і ємність для алкоголю на літвечірках.

Зустріч відбулася у рамках освітнього лекторію «Мистецтво після зламу: 1918 – 2018», що є частиною передфестивальних заходів Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера», який відбудеться у Луцьку 17-18 листопада.

Організатори зустрічі – Мистецьке об’єднання «стендаЛь», Факультет філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки, за підтримки Департаменту культури Луцької міської ради.

Партнери: Роман Бондарук, Kromberg&Schubert Lutsk

Довідково:

Лекторій «Мистецтво після зламу: 1918-2018» складається з 6 лекцій про розвиток мистецтва України, Польщі, Білорусі, Латвії впродовж крайнього століття. Наступна зустріч відбудеться 31 жовтня. Говоритимуть про розвиток польської літератури.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанам бракує «вечірніх» маршруток
Наступна новина Кандидат «на виліт»: лучанин ледве втримався в шоу на 1+1. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини