У луцькій книгарні «Є» розкажуть про білоруську літературу

У луцькій книгарні «Є» розкажуть про білоруську літературу
джерело фото: lutsk.rayon.in.ua

Про століття літератури сусідньої Білорусі говоритимуть у Луцьку.

Мистецьке об’єднання «стендаЛь» запрошує на четверту лекцію освітнього проекту «Мистецтво після зламу: 1918 - 2018».

Зустріч відбудеться вже у середу, 26 вересня, о 18:30 у приміщенні книгарні «Є», – повідомляють організатори.

Лектор Ягор Дзьобік розповість про історію білоруської літератури, зміни, що сталися протягом крайнього століття, а також сучасні постмодерні тенденції.

«Три попередні лекції стосувалися української літератури. Тепер ми починаємо говорити про літератури інших країн-учасниць Міжнародного літфестивалю «Фронтера», що відбудеться у Луцьку вже 17-18 листопада.

Щоразу наша освітня ініціатива збирає все більше зацікавлених лучан, і ми сподіваємося, що до фестивалю підготуємо у Луцьку серйозне теоретичне підґрунтя, яке допоможе не тільки насолоджуватися творами письменників із Білорусі, Латвії, Польщі та України, а й розуміти, чому вони пишуть саме так, і чого чекати від них найближчим часом», – пояснює керівниця лекторію Оксана Янчишина.

Ягор Дзьобік – аспірант НАН Республіки Білорусь, викладач Факультет філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки.

Захід відбудеться в рамках підготовки до Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера». Лекторій «Мистецтво після зламу: 1918-2018» складається з 6 лекцій про розвиток мистецтва України, Польщі, Білорусі, Латвії впродовж крайнього століття.

Організатори: Мистецьке об'єднання «стендаЛь», Департамент культури Луцької міської ради, Факультет філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки за підтримки мецената Романа Бондарука та Kromberg&Schubert Lutsk.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у єдиній на Волині аквафермі вирощують африканських сомів. ФОТО
Наступна новина Негода на Волині: реакція соцмереж
Останні новини
Схожі новини