Стоматологія: важливість медичного обстеження та лікування

Стоматологія: важливість медичного обстеження та лікування

Стоматологія — медична галузь, спеціалісти якої діагностують і лікують хвороби зубів, ясен, щелеп та тканин ротової порожнини. Стоматологія стала прогресивною з розвитком технологій та впровадженням інновацій у сфері лікувальних матеріалів. Зараз не можна уявити та повірити, що якихось 150 років тому зуби просто витягував перукар чи ремісник за допомогою кліщів прямо на вулиці. З того часу стоматологія не просто перетворилась в окрему медичну галузь, вона стала наукою.

В результаті досліджень тепер впроваджують нові методи лікування, з’явилось декілька направлень. Допомогу пацієнтам надають кваліфіковані стоматологи Одеса, Київ, Дніпро, Львів — вибирайте своє місто на сайті likarni.com та шукайте клініку й фахівця, які вам більше до вподоби. Записатися на прийом можна одразу на сайті.

Стоматологічна допомога

Зубний біль неможливо витримати, тому при його виникненні потрібно негайно звернутись до стоматолога. Хвороби зубів — це небезпечні захворювання, які не можна ігнорувати. Руйнування зубного ряду не є виключно естетичною проблемою. Присутність інфекції в ротовій порожнині веде до розвитку супутніх захворювань:

  • порушення жувальної функції викликає патології ШКТ;
  • дефекти прикусу мають наслідки у вигляді руйнування скронево-щелепного суглоба;
  • відсутність протезування призводить до деформації обличчя.

Запобігти важким випадкам допоможуть профілактичні регулярні огляди. Виявлення карієсу на ранніх стадіях — це збереження функціональності зубів на довгий строк.

Причини виникнення зубних хвороб

Хвороби зубів та ротової порожнини можуть бути викликані різними причинами. Серед найпоширеніших лікарі називають такі:

  • недотримання гігієни ротової порожнини;
  • зловживання солодким;
  • генетична схильність;
  • неправильне положення зубів;
  • дефіцит вітамінів;
  • супутні захворювання.

На консультації стоматолог розповість, як правильно чистити зуби, та підбере зубну пасту. Може знадобитися налагодити режим харчування та виправити дефекти прикусу. Знайти досвідченого стоматолога та записатись на прийом в зручний час можна за допомогою онлайн-сервісу «Лікарні». Дбайливе ставлення до власного здоров’я — це якісне та довге життя.

*На правах реклами 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині автомобіль збив велосипедиста. ФОТО
Наступна новина На Волині знайшли повішеною 12-річну дитину
Останні новини
Схожі новини