Суд розглянув відеодокази у справі Кривоша, який захопив автобус у Луцьку

Суд розглянув відеодокази у справі Кривоша, який захопив автобус у Луцьку
Максим Кривош під час судового засідання 15 червня 2022 року. Фото «Суспільного Луцьк»

У Луцькому міськрайонному суді продовжили розгляд справи Максима Кривоша, якого обвинувачують за сімома статтями Кримінального кодексу. Серед них: захоплення заручників, незаконне поводження зі зброєю, вчинення теракту, замах на життя правоохоронця.

15 червня у суді переглядали відеодокази, – повідомляє «Суспільне Луцьк»

Читайте також: «Нормально виглядаєш, брате». Ще один суд на «терористом» Кривошем. Репортаж із зали

Сторона обвинувачення надала відео із камер спостереження Волинського облмуздрамтеатру та запис із дронів, який проводили правоохоронці 21 липня 2020 року, коли Максим Кривош захопив заручників в автобусі у центрі міста.

Перегляд відеодоказів у суді. Фото «Суспільного Луцьк»

Сам Кривош прийшов на судове засідання у білій пов'язці на голові із написом «Не убий!». Сенс цього звернення пояснив так: «Не убий – це основоположний принцип нашого існування, і виключень не може бути ніяких».

Максим Кривош під час судового засідання 15-го червня 2022 року. Фото «Суспільного Луцьк»

Минулого засідання Максим Кривош скаржився суду на поранення на руках від кайданок, які погано гоїлися. Нині руки підсудного були перебинтовані. Як розповів чоловік, скарг на здоров’я він наразі не має.

Максим Кривош під час судового засідання 15 червня 2022 року. Фото «Суспільного Луцьк»

Після двогодинного перегляду відеодоказів їх долучили до справи. Судове засідання оголосили завершеним, наступне відбудеться 22 червня.

">http://

Нагадаємо, вранці 21 липня, 44-річний Максим «Плохой» Кривош захопив 13 заручників в автобусі у Луцьку. Серед них був 15-річний хлопець, вагітна (яка згодом втратила дитину, – ред.), пенсіонерка. Він називав захоплення «Днем антисистеми». Чоловік здійснив два постріли в бік правоохоронців та кинув гранату, яка не здетонувала. 

Невдовзі автобус оточили спецпризначенці, телефоном вони вели з чоловіком перемовини. Тоді Максим Кривош вимагав, аби перші особи держави, олігархи, глав церков розмістили в соціальних мережах відеозвернення із зазначенням імені, посади та заявою, що вони - «терористи в законі».

Крім того, окремо він вимагав аби президент Володимир Зеленський опублікував заклик подивитися фільм про проблеми експлуатації тварин «Земляни».

Увечері, приблизно через 12 годин після захоплення заручників, президент виконав вимогу та порекомендував фільм (у той же день це відео видалили).

Заручників відпустили. Кривоша затримали, однак штурм ще декілька днів обговорювався у соцмережах. Справу проти Кривоша відкрили одразу за чотирма статтями, йому загрожує довічне ув'язнення. 

23 липня 2020-го Луцький міськрайонний суд обрав Кривошу міру запобіжного заходу - 60 діб тримання під вартою без права застави. Термін перебування у СІЗО продовжували вже декілька разів

Читайте також: Філософ з гранатою. Ким виявився луцький «терорист», який влітку захопив автобус


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яка ситуація на Волинському напрямку. Зведення Генштабу ЗСУ
Наступна новина У Луцьку поліція розшукує жінку, яку підозрюють у крадіжці
Останні новини
Схожі новини