Максиму Кривошу, який захопив автобус у Луцьку, продовжили термін тримання під вартою

Максиму Кривошу, який захопив автобус у Луцьку, продовжили термін тримання під вартою

Максиму Кривошу, який у липні 2020 року захопив автобус із людьми в Луцьку, Луцький міськрайонний суд продовжив термін тримання під вартою ще на 60 діб. Зазначається, що до вироку у справі ще далеко, адже продовжують досліджувати усі наявні докази. 

Кривошу продовжили термін тримання під вартою на 60 діб без можливості внесення застави, пише ІА «Волинські Новини» з посиланням на сюжет «Аверсу».

Читайте також: «Нормально виглядаєш, брате». Ще один суд на «терористом» Кривошем. Репортаж із зали

Сам обвинувачений нарікає на холод у СІЗО.

«Я сплю в шапці, в зимовому одязі, тому що не гріють батареї. Припиніть катувати холодом… До прокурора я звертатися не бачу сенсу», – каже Кривош.

«Під час знімання, одягання кайданок пошкоджуються постійно руки. Розумієте, до крові. І враховуючи, що ці кайданки нестерильні, рани потім довго заживали. Тому я висунув таку умову, щоб перед тим, як одягали і знімали кайданки, мені перемотували зап’ястки… Я вже півтора року не був на вулиці, тобто півтора року я не гуляв. Я вважаю це неправомірним», – додав він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Розведені руки Кривоша – то якраз професіоналізм. А не навпаки». Юрій Крошко. #ЗКАБІНЕТІВ

Справа уже на стадії дослідження відеодоказів, яке відклали, оскільки адвокат обвинуваченого захворів.

«Враховуючи те, що Кривош обвинувачується, зокрема, у вчиненні злочинів із погрозою застосування насильства та застосуванням насильства, суд не визначає йому розмір застави у кримінальному провадженні… Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою продовжити на строк 60 днів до 3 березня 2022 року включно без визначення розміру застави», – зачитала суддя Луцького міськрайонного суду Катерина Камінська.

Нагадаємо, вранці 21 липня, 44-річний Максим «Плохой» Кривош захопив 13 заручників в автобусі у Луцьку. Серед них був 15-річний хлопець, вагітна (яка згодом втратила дитину, – ред.), пенсіонерка. Він називав захоплення "Днем антисистеми".

Зажадав від перших осіб держави, олігархів, глав церков розмістити в соціальних мережах відеозвернення із зазначенням імені, посади та заявою, що вони - "терористи в законі". І, як ви пам’ятаєте, була окрема вимога до президента: опублікувати заклик подивитися фільм про проблеми експлуатації тварин "Земляни".

Кривош мав при собі зброю і вибухівку, зробив кілька пострілів вгору. До Луцька виїхав Арсен Аваков (на той час міністр МВС). Володимир Зеленський заявив, що "тримає ситуацію під контролем". І ввечері, приблизно через 12 годин після захоплення заручників, виконав вимогу, порекомендував фільм "Земляни" (у той же день це відео видалили).

Заручники були відпущені. Кривоша затримали, але так, що штурм ще декілька днів обговорювався у соцмережах. Справу проти Кривоша відкрили одразу за чотирма статтями, йому загрожує довічне ув'язнення. Зараз "Плохой" знаходиться у слідчому ізоляторі.

Читайте також: Філософ з гранатою. Ким виявився луцький "терорист", який влітку захопив автобус


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україну прилетів ще один літак із військовою допомогою
Наступна новина Учні волинської школи, де вибухнула котельня, досі на «дистанційці». Коли дадуть опалення
Останні новини
Схожі новини