Суд вимагає закрити гуртожиток у Володимирі. Як вирішать проблему із проживанням студентів

Суд вимагає закрити гуртожиток у Володимирі. Як вирішать проблему із проживанням студентів

Студенти Володимир-Волинського агротехнічного коледжу, прописані у гуртожитку, який повинні закрити через відсутність пожежної сигналізації, повернуться 1 лютого до своїх кімнат. Тим часом освітяни напишуть гарантійний лист у виконавчу службу, що гроші на встановлення пожежної сигналізації будуть, і тоді розпочнуться роботи з її встановлення.

Про це повідомили в обласному управлінні освіти, інформує Суспільне.

Нагадаємо, гуртожиток Володимир-Волинського агротехнічного коледжу рішенням суду мають закрити через відсутність пожежної сигналізації.

Нині гуртожиток порожній, студенти мають повернуться до очного навчання 1 лютого. У гуртожитку прописано 160 учнів.

Закрити гуртожиток через відсутність протипожежної безпеки суд постановив ще в вересні 2020. Згодом коледж програв апеляцію у Львівському суді. Нині мусять виконати рішення про закриття, каже директор закладу Олександр Коновалюк.

З його слів, пожежну сигналізацію у гуртожитку мали встановити торік за гроші державної субвенції, але не вдалося через пандемію.

На виконання рішення суду потрібно понад пів мільйона гривень, каже начальниця обласного управління освіти Людмила Плахотна. Оскільки немає затвердженого обласного бюджету, то виділити ці кошти не можуть.

Працює в гуртожитку 11 людей. Це вахтери, вихователь, паспортистка, техпрацівник, сантехнік, будівельник, медсестра та комендант, розповідає вахтерка Людмила Стельмах. Жінка каже: як і решта колег, боїться втратити роботу.

Торік 70% освітніх закладів Волині встановили пожежну сигналізацію, на це витратили 10 мільйонів гривень з обласного бюджету. 

Кабмін зобов’язав місцеві органи влади привести у відповідність стан протипожежного захисту в закладах освіти після пожежі в Одеському коледжі економіки, яка сталася 4 грудня 2019 року. Приміщення, які підлягають обладнанню пожежної сигналізації, – це коридори, навчальні класи, лабораторії, спортзали, актові зали, розповів головний інспектор управління ДСНС Волині Ігор Сидорук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 2021 рік буде складнішим за попередній, – головний фінансист Волині про обласний бюджет
Наступна новина Державним органам хочуть заборонити вимагати паперові довідки з 1 вересня
Останні новини
Схожі новини