Суддю Луцького міськрайонного суду відсторонили від роботи

Суддю Луцького міськрайонного суду відсторонили від роботи

Вища рада правосуддя суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Олега Ющука тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя на строк від 2 до 20 травня 2018 року включно.

Про це йдеться на сайті ВРП

Як йдеться у повідомленні, суддя Ющук підозрюється в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення своїм колегою Сівчуком А.Є. у справі про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 130 КУпАП, стосовно Зажицького Р.Я.

Також зазначається, що перебуваючи на посаді судді Луцького міськрайонного суду Волинської області і здійснюючи правосуддя, Ющук матиме можливість впливати на свідків у кримінальному провадженні та протиправно перешкоджатиме кримінальному провадженню, зможе вживати заходів щодо знищення чи спотворення документів, які можуть бути доказами вчинення кримінального правопорушення, що розслідується. 

Ризик незаконного впливу Ющука О.С. на свідків у кримінальному провадженні зумовлений тим, що справа стосовно Зажицького Р.Я. не розглянута і суддя Ющук О.С. може через інших суддів Луцького міськрайонного суду Волинської області впливати на Зажицького Р.Я. як свідка.

Наявність кримінального провадження за підозрою судді у вчиненні корупційного кримінального правопорушення з огляду на норми Кодексу суддівської етики не узгоджується із встановленими морально-етичними принципами, згідно з якими суддя повинен  бути прикладом неухильного дотримання вимог закону і принципу верховенства права, присяги судді, а також дотримання високих стандартів поведінки з метою зміцнення довіри громадян у чесність, незалежність, неупередженість та справедливість суду.  

Зауважимо, судді Ющуку О.С. 20 березня 2018 року повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 369-2 КК України. 

Як повідомили Першому у прес-службі Луцького міськрайонного суду, питання пов’язане із обшуками, які проводилися у стінах суду та за результатами яким порушено кримінальне провадження. 

Читати також: У міськрайонному суді Луцька прокоментували обшуки, які відбулися напередодні


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 3 травня
Наступна новина У місті на Волині замість бордюрів – єврейські надгробки. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини