Вимагала хабар за розмитнення авто: на Волині судили митну брокерку

Вимагала хабар за розмитнення авто: на Волині судили митну брокерку

За «допомогу» у розмитненні двох автомобілів під час дії «нульового»розмитнення через начебто службових осіб Волинської митниці та отримання 500 доларів хабаря на Волині судили митну брокерку.

Про це сказано у вироку Луцького міськрайонного суду від 25 серпня.

26 травня поблизу митного поста "Ягодин" за консультацією до митної брокерки, уродженки села Бережці Ковельського району, звернувся чоловік, який хотів придати закордоном дві автівки та ввезти їх на територію України. Натомість брокерка ошукала чоловіка, розповівши про збільшення попиту на імпорт авто, великі черги та довготривалість процедури розмитнення.

Жінка зазначила, що крім офіційних платежів, чоловіку необхідно через неї надати ще 500 доларів (14 627 гривень станом на 25 травня – ред.) для передачі службовим особам митного поста «Ягодин» та «Ковель» Волинської митниці за нібито швидке та безперешкодне митне оформлення.

Під час наступної зустрічі 23 червня біля митного поста «Ковель» брокерка наголосила на 20-кілометровій черзі з автомобілів для проходження митного оформлення та запевнила чоловіка, що завдяки хабарю вдасться пришвидшити процедуру, а через відмову митники начебто можуть затягувати оформлення документів. 28 червня обвинувачена отримала валюту. Того ж дня її затримали правоохоронці. 

18 серпня між прокурором та обвинуваченою була укладена угода про визнання винуватості, зокрема сторони узгодили покарання у вигляді штрафу. Суддя Вячеслав Покидюк угоду затвердив.

Митній брокерці висунули звинувачення за статтею про шахрайство та пропозиція хабаря службовій особі. Суд призначив їй покарання у вигляді 51 тисячі гривень штрафу.

Читайте також: В «Устилузі» двоє псевдостудентів намагалися підкупити прикордонницю


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вийшов з машини і впав: у Луцьку затримали п'яного водія таксі
Наступна новина На Волині горів будинок: 60-річний власник отримав опіки
Останні новини
Схожі новини