Супутникове телебачення закодують. Що робити, аби й далі дивитися улюблені канали

Супутникове телебачення закодують. Що робити, аби й далі дивитися улюблені канали
Фото ілюстративне

Від 20 січня в Україні буде закодовано безкоштовний супутниковий сигнал, а тому більшість українських каналів зникнуть із супутникових антен. Тим, хто хоче й далі дивитися улюблені канали, доведеться купити новий тюнер.

Йжеться про канали найбільших українських медіахолдингів: «1+1 Media», «StarLightMedia», «Медіа Група Україна» та «Inter Media Group».

Закодувати сигнал мовники вимушені через зобов’язання перед правовласниками. Супутниковий сигнал настільки потужний, що його покриття виходить далеко за межі України, повідомляє ТСН.

«Коли ми даємо незакодований сигнал, то заходимо на території інших держав. І ми почали отримувати скарги від міжнародних правовласників. Якщо телеканал «2+2» мовить в Україні, відповідно у нас є права на фільми та серіали лише території нашої країни», – пояснює генеральний директор, керівник напрямку платного телебачення групи «1+1 Media» Ярослав Пахольчук.

Наразі більшість українських користувачів супутникового телебачення фактично є «піратами», оскільки дивляться технічний сигнал, призначений для провайдерів. Тоді як у світі авторський контент давно захищений.

За словами фахівців, для того, аби продовжувати користуватися саме супутниковим телебаченням, слід придбати в офіційного провайдера новий тюнер. Зокрема в Україні таких провайдерів два – Viasat i XtraTV.

Рекомендована ціна, зазначають експерти, – 1 100 гривень. Ціна базового пакета каналів становитиме від 80 гривень на місяць. 

Читати також: Нацрада перевірить канали ZIK і «112 Україна» через розпалювання ворожнечі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Цим неосяжним щастям хочу ділитися зі світом». Монатик оригінально привітав сина з днем народження
Наступна новина «Кожна деталь важлива» - у WEST AUTO HUB показали нове відео
Останні новини
Схожі новини