Замість заблокованих каналів Медведчука хочуть створити новий, – ЗМІ

Замість заблокованих каналів Медведчука хочуть створити новий, – ЗМІ

Замість заблокованих каналів «112 Україна», ZIK та NewsOne, які належали соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку, можуть створити новий телеканал. Його співвласниками запрошують стати працівників заблокованих каналів. 

Про це повідомляє Детектор медіа з посиланням на чотири джерела.

Як зазначають джерела, новий канал подаватиме документи до Нацради з питань телебачення та радіомовлення на отримання ліцензії на мовлення.

Перший заступник голови Національної ради з питань телерадіомовлення Валентин Коваль розповів, що теоретично надання ліцензії такому каналу є цілком реальним, якщо йому вдасться зібрати всі необхідні документи та якщо серед засновників не буде осіб, що підпадають під санкції.

«За законом ми маємо розглядати всі заявки щодо видачі нових ліцензій. Є законні терміни і процедури, за якими ми вивчаємо нові компанії, що претендують стати ліцензіатами. Заявку розглядати будемо, але треба розуміти, що надання ліцензії залежить від того, як будуть складені документи, а це не така проста справа. Але теоретично це можливо, якщо новий канал не буде пов’язаний із особами, щодо яких введено санкції», – сказав він.

Нагадаємо, що 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій проти нардепа «Опозиційної платформи – За життя» Тараса Козака та телеканалів, що йому належать. Відповідне рішення РНБО ухвалила також 2 лютого 2021 року.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Якби припекло, я й сам ту гульку вирізав би». Історія волинянина, який захворів на рак грудей
Наступна новина У мережі опублікували щоденник Анни Радзивілл – дружини останнього власника замку в Олиці
Останні новини
Схожі новини