Світязь може стати курортом державного значення, - Міністр екології

Світязь може стати курортом державного значення, - Міністр екології
Пляж у селі Світязь

Світязь має шанси стати курортом державного значення. Зокрема, завдяки каналізації, будівництво якої завершують у селі.

Про це під час робочого візиту до Шацького національного парку повідомив очільник Міністерства екології та природних ресурсів Остап Семерак, - повідомляє прес-служба відомства.

За словами міністра, після анексії Криму зросла кількість відпочивальників на Шацьких озерах, що збільшило навантаження на довкілля.

«Ми підтримали проект місцевої влади, і вже 3 роки підряд за кошти Міністерства екології фінансується будівництво нових очисних споруд навколо озера Світязь. Сьогодні ми бачимо реальний результат роботи: збудовані мережі, які йдуть по вулицях населеного пункту. На цей рік у планах стоїть завершення будівництва самих очисних споруд, які повинні в день переробляти біль 1000 м3 нечистот - це два великих 25-метрових басейни», - зазначив міністр.

Остап Семерак наголосив, що це дасть можливість повністю очищати воду.  Посадовець також зауважив, що Шацький район має шанси стати курортом загальнодержавного значення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Такої Трійці у Світязі ще не було. У селі – аншлаг і бракує пончиків

«У районі наявні потрібні ресурси – води і лікувальні грязі, а озера набувають все більшої популярності серед туристів. Наразі Одеський інститут курортології проводить бальнеологічні дослідження води та грязей. Проект створення курортної зони розрахований до 2020 року», – повідомили у відомстві.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Купити нову квартиру – вигідно вкласти гроші». Радить експерт «Липинського+»
Наступна новина Що Максим Нефьодов планує змінити на митниці
Останні новини
Схожі новини