«Свіжа» бруківка у Ковелі: компанія «Бетон Брук Сервіс» завершила новий об'єкт. ФОТО

«Свіжа» бруківка у Ковелі: компанія «Бетон Брук Сервіс» завершила новий об'єкт. ФОТО

Компанія «Бетон Брук Сервіс», яка займається виготовленням та мощенням бруківки, нещодавно здала в експлуатацію новий об’єкт у Ковелі. Примітно, що замовником робіт виступила міська рада.

Йдеться про мощення бруківки на вулиці Володимирській.

Головний інженер компанії «Бетон Брук Сервіс» Сергій Ярмолюк розповів, що з такими замовниками працювати дещо складніше. Тим не менше, компанія береться за такі об’єкти і якісно виконує свою роботу.

У Ковелі працівники «Бетон Брук Сервіс» працювали близько 3 місяців. За цей час вони вимостили 1600 квадратів бруківки. Загальна вартість робіт – близько 1,4 млн грн. Ковельська міськрада обрала бруківку «Піксель» і «Котушка». Її товщина –  від 6 до 8 сантиметрів. За словами Ярмолюка, 6-сантиметрова бруківка витримує навантаження до 15 тонн, а 8-сантиметрова – до 40 тонн.

«Дорога – це площа, по якій рухаються транспорт і пішоходи. На проїжджій частині ми даємо максимально сильну основу, яку дозволяє кошторис. На тротуарах, які призначені для пішоходів, – дещо слабшу. Хоча й вона має бути достатньо надійною, усі ми знаємо, що на практиці в нас часто автомобілі їздять і паркуються на тротуарах», – додає головний інженер компанії.

Ковель, вул. Володимирська

Загалом «Бетон Брук Сервіс» виготовляє близько десяти різних форм бруківки. Щодо кольорів, то їх асортимент теж доволі широкий: є базові, які користуються попитом, – сірий, коричневий, чорний, оливковий, червоний. Рідко трапляються замовники, які хочуть нестандартні кольори бруківки. До екстракольорів відносять зелений, жовтий, білий. Їх виготовляють на основі дорожчого білого цементу, тож вартість такої бруківки теж вища.

За словами Ярмолюка, компанія користується німецькими барвниками, а не китайськими, тому бруківка довго не втрачає кольору. Проте вона може дещо втратити яскравість – через пил, який забиває мікропори. Після дощу колір знову стає насиченим.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутат з Луцька взяв «бронзу» на Чемпіонаті світу із самбо. ФОТО
Наступна новина «Луцькводоканалу» відключать електроенергію через борги
Останні новини
Схожі новини