Від алей до «лежачих» поліцейських: «Бетон Брук Сервіс» виготовляє бруківку для будь-яких потреб

Від алей до «лежачих» поліцейських: «Бетон Брук Сервіс» виготовляє бруківку для будь-яких потреб
Вулиця Лесі Українки

Компанія «Бетон Брук Севіс» виготовляє близько десяти різних форм бруківки. Найпопулярнішими серед замовників є вже звична класика – «Старе місто» та «Цеглинка». А віднедавна, із запуском нової лінії виробництва, «Бетон Брук Сервіс» почав виготовляти новинки – бруківку «Ля Брук» та оригінальний «Піксель».

У 2017 році компанія «Бетон Брук Сервіс» запустила в експлуатацію ще одну виробничу лінію, завдяки якій з’явилась можливість виробляти додатково ще 800 квадратних метрів в зміну, тобто загалом – 1500 «квадратів». Крім того, нова лінія розширила асортимент продукції підприємства, адже до переліку додалося декілька нових видів бруківки.

Детальніше про них «Перший» розпитав у директора компанії «Бетон Брук Сервіс» Сергія Стрихарчука. Найперше на чому він наголосив – це на контролі якості продукції.

«З кожної виготовленої партії бруківки відбираються лабораторні зразки, над якими проводяться випробування. Бруківку тестують на вологопоглинання, морозостійкість, стирання та чи відповідає вона стандартам ДСТУ», - повідомив директор.

Читайте також: Бізнесмен в тренді – Сергій Стрихарчук: «Ми хочемо виробляти свій якісний продукт»

Як відомо, бруківка відрізняється товщиною, формою та кольором.

Територія біля піцерії, що на пр. Молоді у Луцьку
вул. Крилова
вул. Лесі Українки

ТОВЩИНА БРУКІВКИ

«Бетон Брук Сервіс» виготовляє бруківку товщиною від 4 до 12,5 сантиметрів.

«Бруківку якої товщини потрібно обрати, залежить від навантаження площі, яка буде експлуатуватися», - зауважив Сергій Стрихарчук.

4-сантиметрова бруківка використовується для вкладання пішохідних тротуарних доріжок.

«У центральному парку алею, яку «подарувало» місту наше підприємство, ми викладали бруківкою товщиною 6 сантиметрів. Цієї товщини достатньо для того, щоб по ній рухались пішоходи, їздила прибиральна техніка», - розповів він.

За словами Сергія Стрихарчука, бруківку товщиною 12,5 сантиметрів використовують для облаштування пішохідних переходів, - так званих «лежачих» поліцейських.

«Чорно-жовті «поліцейські» на дорозі зроблені із найтовщої бруківки, адже саме на цих ділянках інтенсивний рух та велике навантаження», - розповів директор.

Якщо мова йде про складські території, промислові майданчики, автозаправні станції, то мінімальна товщина бруківки, зважаючи на навантаження, - не менше 8 сантиметрів.

ФОРМИ БРУКІВКИ

Загалом «Бетон Брук Сервіс» виготовляє близько десяти різних форм бруківки.

Найпоширенішими є форми «Носталіт» або «Старе місто» та «Цеглинка», які вже встигли стати класикою і досі користуються попитом серед замовників.

«Цьогоріч ми запустили виробництво двох нових форм – «Ля Брук» товщиною 4 сантиметри та «Піксель» (6 см).  «Ля Брук» схожа на «Носталіт», різниться лише розмірами, адже вона трохи більша. Це хороші форми, якими можна викладати цікаві орнаменти на доріжках, тротуарах… Вони придатні також для доріжок, на яких катаються на роликах чи велосипедах», - розповів про новинки компанії її директор Сергій Стрихарчук.

Окрім тротуарної плитки «Бетон Брук Сервіс» виготовляє також супутню продукцію, яка використовується в елементах благоустрою, під час будівництва доріг чи доріжок, - бетонні дорожні бордюри, пішохідні бордюри (поребрики), водовідвідні лотки, декоративні смітники, клумби, навіть стінові матеріали, блоки для огорожі.

КОЛЬОРОВА ГАМА

Зрозуміло, що колір бруківки залежить від побажань замовника та дизайну території.

«В принципі ми можемо зробити будь-який колір бруківки. Але є базові, які користуються попитом, - сірий, коричневий, чорний, оливковий, червоний. Рідко трапляються замовники, які хочуть нестандартні кольори бруківки. До екстракольорів відносимо – зелений, жовтий, білий, синій», - каже директор «Бетон Брук Сервісу».

ЯК ДОГЛЯДАТИ ЗА БРУКІВКОЮ

Як і будь-яка річ в господарстві, бруківка теж потребує догляду. Мінімально – її потрібно підмітати, стежити за швами, щоб вони завжди були засипані піском та крізь них не проростало зілля.

Крім того, бруківку час від часу треба мити від пилу. Адже пил забиває її мікропори, що з часом призводить до втрати кольору.

«Шваброю чи зубною щіткою бруківку мити не треба (сміється, - авт.). Цілком підійде звичайний шланг з водою чи миюча систему типу Karcher», - наголосив Сергій Стрихачук.


ТзОВ «Бетон Брук Сервіс»

Адреса: м. Луцьк, вул. Індустріальна, 10

Тел./факс (067) 334 11 12


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський нардеп переплив чергове озеро. ФОТО
Наступна новина У лучанина вилучили величезну партію фальсифікату
Останні новини
Схожі новини