«Вакарчук, як і Зеленський, має шанси на шматок політичного пирога» – політолог Олександр Новосад

«Вакарчук, як і Зеленський, має шанси на шматок політичного пирога» – політолог Олександр Новосад
Святослав Вакарчук

«Абсолютно нормальною спробою оновлення політичної еліти напередодні виборів» назвав луцький політолог Олександр Новосад інформацію медіа про те, що співак Святослав Вакарчук зібрався на парламентські вибори.

Про це Олександр Новосад заявив у коментарі Першому.

Як відомо, за інформацією видання «Новое время»,лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук формує власну політичну силу і планує взяти участь у майбутніх виборах до Верховної Ради.

За даними видання, Вакарчук вже сформував свій передвиборчий штаб, який очолила екс-заступниця міністра економіки Юлія Клименко. Сам штаб розташований поруч зі штабом прем’єра Володимира Гройсмана в бізнес-центрі Horizon.

Зазначається, що Вакарчук веде переговори з «відомими медіаперсонами», аби вони приєднались до його політичної сили.

На шматок пирога може претендувати не тільки Зеленський, а й Вакарчук – політолог Олександр Новосад

 Оскільки партії не дуже хочуть змінювати обличчя, то нові люди (чи ті, які хочуть здаватися новими), абт пройти в політику, часто змушені робити свої партійні проекти чи об’єднувати навколо себе політиків із перспективних політичних сил

В Україні домінуюче становище в суспільств мають партії лідерського типу. Лідери зазвичай не бажають передавати владу новим політикам.

Відтак інформація про похід Святослава Вакарчука у парламент – абсолютно закономірна. Нормальне бажання, зважаючи на запити суспільства на нові обличчя.

На мою думку, щонайменше половина українських виборців  готові голосувати за нові обличчя в політиці. Власне, через це і з’явився у політиці Володимир Зеленський. Через це ж може отримати непогані шанси і Святослав Вакарчук.

Адже у політичних партій сьогодні - величезні показники антирейтингів. Їм не довіряють.

Тому вже сьогодні віртуальну партію «Слуга народу»  готові підтримати близько чверті виборців. Партії ще нема, але люди готові за неї голосувати.

Але на шматок пирога можуть претендувати не лише представники команди Зеленського. Непогані шанси і в Володимира Гройсмана, і в Вакарчука. І в поки що у неіснуючого об’єднання демократичних сил, яке може здатися для суспільства новим, аналогічно до «Народного фронту» у 2014 році.

Тож зараз спостерігаємо просто чергову спробу оновлення політичної еліти. І це абсолютно нормально, зважаючи, що незабаром у нас відбудуться парламентські вибори.

Олександр Новосад, політолог


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина День перемоги по-новому. Фоторепортаж з луцького Меморіалу
Наступна новина Луцький фуд-фест: детальна програма і повний список ресторанів
Останні новини
Схожі новини