Вакарчука вже готові пропонувати на прем’єра

Вакарчука вже готові пропонувати на прем’єра

У партії «Голос» готові пропонувати лідера політсили Святослава Вакарчука на посаду прем'єр-міністри України.

Про це 21 липня заявила глава виборчого штабу Юлія Клименко, пише Українська правда з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«На прем'єр-міністра готові пропонувати Вакарчука, але питання, - хто буде формувати уряд. Давайте дочекаємося остаточних результатів», - зазначила Клименко.

Вона додала, що прем'єрство Вакарчука – «не самоціль і не буде умовою входження в коаліцію».

Партія, яка виграє, має нести повну відповідальність, у тому числі і за прем'єр-міністра», - зазначила Клименко.

Клименко додала, що поки що з партією «Слуга народу» у «Голосу» не було ніяких переговорів.

«Ми не будемо ділити міністерства відповідно до партійних квот. Ми хочемо делегувати людей, експертів за напрямками, які у нас є ... Ми не будемо наполягати на тому, щоб наша людина очолювала міністерство. Все буде залежати з одного боку від коаліційної угоди , а з іншого боку - ми не погодимося на політичного міністра без досвіду та експертизи у відповідній сфері», - заявила Клименко, яка є другим номером в списку «Голосу».

 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський після оголошення  результатів екзитполу заявив, що запрошує Вакарчука поговорити, у тому числі і про посаду прем'єр-міністра.

За результатами екзитполів на позачергових парламентських виборах 2019 року бар’єр у 5% долають п’ять партій: «Слуга народу», «Опозиційна платформа - за Життя», «Європейська Солідарність», ВО «Батьківщина» та «Голос».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку не прийшли голосувати 47 % виборців
Наступна новина Паралельний підрахунок голосів на Волині: хто з мажоритарників проходить у раду?  
Останні новини
Схожі новини