Вакарчук іде з Ради, – ЗМІ

Вакарчук іде з Ради, – ЗМІ
Святослав Вакарчук

Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук іде з парламенту,  і про це він має оголосити 11 червня на брифінгу в Маріїнському парку.

Про це пише LB.ua із посиланням на джерела в партії «Голос». 

При цьому свою присутність у складі партії «Голос» Вакарчук нібито збереже.

За словами джерел, це рішення обумовлене збігом низки факторів. Зокрема у партії був конфлікт навколо відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Вакарчук відмовився підписувати проєкт постанови за відставку міністра. Але депутати називали це «робочими дискусіями». Сам Вакарчук у цей час перебував у Львові з матір’ю.

Крім того, після обрання Кіри Рудик головою партії «Голос» Вакарчук, за словами депутатів, практично повністю відійшов від участі в парламентському і партійному житті.

«Він усіляко підкреслював, що є звичайним членом команди і це – новація. Але, як ми бачимо, у такого підходу є й негативні наслідки», – кажуть джерела.  

У партії також пов’язують рішення Вакарчука із наближенням місцевих виборів: «частина наших вважає, що «Голосу» необхідне жорсткіше позиціонування і позиції Слави цьому перешкоджають».

Варто зазначити, оголошення для членів «Голосу» було зроблене вранці 11 червня, ще кілька днів тому про прийняте рішення знали лише у найближчому колі Вакарчука. При цьому перед засіданням фракції депутатів попросили здати мобільні телефони, планшети й годинники – задля уникнення витоку інформації.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

У травні 2019 року Святослав Вакарчук створив партію «Голос» для участі у позачергових парламентських виборах. Основний партійний список формувався під час з’їзду, однак одразу ж у команду «Голосу» увійшли колишня заступниця міністра економіки Юлія Клименко, ексголова Transparency International Ярослав Юрчишин, доктор медичних наук Юрій Соколов, кіборг Андрій Шараскін (Богема), колишня в. о. голови Одеської ОДА Соломія Бобровська.

У 2007 році на позачергових виборах до Верховної Ради Вакарчук був 15-м номером у списку «Нашої України – Народної самооборони», отримав депутатський мандат, але через рік добровільно склав повноваження. 

У вересні 2018 року Вакарчук повідомив, що готовий «міняти країну», натякнувши на поверненні у політику. Перед президентськими виборами ці слова могли бути сприйняті як намір балотуватися, але в січні 2019-го Вакарчук оголосив, що не буде висовувати свою кандидатуру.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Факультети одноголосно підтримали ідею перейменування СНУ, – ректор
Наступна новина «Вірус не передається через їжу». На Володимир-Волинській птахофабриці кажуть, що курятина безпечна
Останні новини
Схожі новини