«Такого у Луцьку ще не було». Чому відкриття туристичного сезону буде особливим

«Такого у Луцьку ще не було». Чому відкриття туристичного сезону буде особливим
Начальниця управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська (фото «Волинських новин»)

У Луцьку 17 травня відкриють туристичний сезон. Обіцяють це зробити небанально, гучно і по-особливому. А саме: у центрі міста проведуть двогодинний, насичений музикою, просвітництвом і історією арт-променад.

Що це буде і чим він зможе вразити лучан і гостей міста – розповідає  начальниця управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська

Туристичний сезон по-новому

Відкриття туристичного сезону Луцька розтягнеться на три дні: 17 травня головна подія – арт-променад, 18 травня - безкоштовні екскурсії  на різні тематики, а 19 травня о 12:00 в центрі туристичної інформації буде презентація фотоальбому «Луцьк», який можна буде придбати.

У Луцьку не вперше туристичний сезон відкривають якоюсь цікавою і неординарною подією. Раніше проводили театралізовані екскурсії, на яких знайомили лучан та гостей міста з історією окремих вулиць, будинків, особистостей. Останніх два роки сезон відкривали фестивалем «Князівський бенкет».

Цьогоріч вирішили повернутись до ідеї театралізованої екскурсії, але зробити ї масштабнішою Це буде цілий музичний променад, метою якого є  популяризація культурно-мистецького потенціалу міста і знайомство з історичною спадщиною.

Арт-променад «Так звучить Луцьк» стартує 17 травня о 18:00 від Театрального майдану і триватиме близько двох годин.  Назва «Так звучить Луцьк» теж має своє логічне пояснення, адже ідея арт-променаду – зробити місто живою сценою для виконавців, а архітектура Луцька буде слугувати декораціями.

На цій  «живій сцені» будуть виступати місцеві, професійні колективи. Будемо слухати найкращі зразки світової музики від класицизму до неофольклоризму,  українську музику від барокко до авангарду, будемо  слухати, духовий, камерний, симфонічний оркестри.

Також ми зайдемо в костел і будемо слухати орган,  почуємо хоровий спів, сольних виконавців. Тобто ми мандруватимемо від Театрального Майдану через вулицю Лесі Українки, будемо йти старим містом, зупинятися біля будинку кронштейнів,  Хресто-Воздвиженської церкви, кірхи, будинку Головання, далі – костел. І на кожній «точці»  відбуватиметься щось цікаве і незвичне.

Все закінчиться грандіозним концертом симфонічного оркестру з хором перед замком на площі.

В організації нам допомагає театр «Гармидер», який в арт-променаді створить ексклюзивний перформанс  разом з дитячою театральною студією «Догори дригом». Цей перформанс розкриє будівлю скульптора Голованя і скульптури будуть «оживати».  

Інші цікавинки старту туристичного сезону

Також в рамках відкриття туристичного сезону можна буде послухати сучасного українського композитора з Луцька Віктора Тиможинського, музику якого виконують в Україні і за кордоном, і якого часто можна зустріти на вулицях міста.

Такого не було - це буде вперше. Ідею променаду ми виношували більше року і не могли ніяк наважитись спробувати її. Хочемо крізь призму цього променаду познайомитись з відомими талановитими лучанами, які часто відомі за межами міста, а ми, лучани, не завжди знаємо про них.

Також на відкритті сезону згадають і про 590 річницю з’їзду європейських монархів. Відповідно проведуть дві музичні лекції, на яких  будуть говорити про музику часів з’їзду монархів, а також про виконавську  майстерність Волині ХVI-XVII століття. У Луцьк завітає докторант Київської консерваторії ім. Чайковського, який буде спілкуватися з лучанами на ці теми.

Детальна програма відкриття туристичного сезону у Луцьку

Виконувач обов’язків луцького міського голови Григорій Пустовіт 8 травня підписав розпорядження про урочисте відкриття туристичного сезону 2019 року.

Згідно з ним у Луцьку відбудуться такі заходи: 

17 травня з 18.00 до 21.00 ‒ арт-променад «Так звучить Луцьк»;

16-20 травня ‒ прес-тур для журналістів українських та іноземних видань;

18 травня о 12.00 ‒ загальнооглядова англомовна екскурсія Старим містом «Lutsk ‒ discover the pleasure»;

18 травня о 14.00 ‒ велоекскурсія Луцьком;

18 травня о 15.00 ‒ квест «Упізнай Луцьк»;

18 травня о 17.00 ‒ тематична екскурсія «Імена Луцька»;

19 травня о 12.00 ‒ презентація фотоальбому «Луцьк»;

19 травня о 14.00 ‒ публічна лекція «Музика та музиканти на з'їзді монархів у Луцьку в 1429 році (реконструкція)».

19 травня о 15.00 ‒ публічна лекція «Музичне повсякдення Волині (середина XVI – початок XVII століть)». 


Вранці 17 травня стало відомо, що арт-променад перенесли через погану погоду. 

Деталі тут: Слухати дощ замість музики: перенесли арт-променад «Так звучить Луцьк»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині збудують нову дорогу до Шацька. Витратять 400 мільйонів гривень
Наступна новина  Компанія Modern-Expo обладнала магазин під Парижем
Останні новини
Схожі новини