«Таємна» сесія сільради: як у Княгининку депутати між собою та своїми родичами землю ділили

«Таємна» сесія сільради: як у Княгининку депутати між собою та своїми родичами землю ділили

У п’ятницю, 13 листопада, у Княгининівській сільській раді під час сесії роздавали землю. Наділи отримали самі депутати, їхні родичі, а також працівники сільради.

Сесія відбувалася пізно ввечері, йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс», де назвали це засідання «таємним». Адже про сесію, зазначається, ніхто б і не знав, якби не місцеві мешканці, які побачили світло у вікнах сільради.

Коли люди дізналися, що депутати ділили землю, зателефонували журналістам.

Секретар сільської ради Вікторія Ковальчук запевняє, що перелік питань і проєктів рішень, винесених на сесію, не змогли вчасно розмістити на сайті через технічні проблеми.

За її словами, засідання сесії тривало не до 23-ї години, як розповідали місцеві мешканці, а з 18-ї до 19-ї. 

«Сесія була зібрана на 18-ту годину у зв’язку з тим, що всі депутати працюють на громадських засадах, знаходяться на основних місцях роботи, в робочий час їм не виходить», – розповіла секретар.

Про те, кому виділили землю та скільки загалом гектарів землі роздали на сесії, Вікторія Ковальчук не розповіла. 

Також вона повідомила, що вранці 13 листопада відбулося засідання земельної комісії.

Зі списків, які потрапили до рук журналістів, стало відомо, що землю у Зміїнці, Княгининку, Сирниках, Рокинях отримали десятеро людей із прізвищем Михалевич. При цьому відомо, що депутатом сільради є Дмитро Михалевич.

Не обділив себе і голова земельної комісії Володимир Сидун. Він уже давно має ділянку під забудову, а тепер на сесії узяв 2 гектари землі у Зміїнці під город.

Депутат Микола Чернов пояснив, чому виділили землю Сидуну.

«Сидун є підприємець, який займається вирощуванням малини. У свій час ми прийняли рішення, що ми в першу чергу виділяємо землю воїнам АТО, багатодітним сім’ям, активним членам громади», – розповів Чернов.

Також Чернов підтвердив, що його син отримав 12 соток землі під садівництво.

Окрім того, він пояснив, чому сесія відбувалася ввечері.

«Сьогодні дуже швидко темніє, питань земельних дуже багато. Люди йдуть з питаннями, тому що вони знають, що при приєднанні до Луцька у них виникнуть питання із оформленням доукментів. Те, що вночі сесія відбувалася, – це все брехня. Догадуюся, хто це вам сказав…» – зауважив депутат.

Людині із прізвищем Сидорук С. Ф. дали 10 соток у Княгининку. З таким прізвищем є очільник гуманітарного відділу сільради Юрій Сидорук.

Ще отримали ділянки депутатки Валентина Куць, Людмила Левчук, донька останньої – Іванна Левчук. Дали по земельній ділянці депутату Анатолію Черенкову та його дружині Жанні Черенковій. Обом – по 10 соток під сільське господарство у Зміїнці.

При цьому сімейство Черенкових у 2017 і 2018 роках вже отримало дві земельні ділянки у селі Зміїнець.

«Депутат Лукашевич отримав два гектари, оскільки він постійно… Ну, ви ж чули, я сказав: активні члени громади», – розповів Микола Чернов.

Депутатка Гарбарук отримала земельну ділянку, бо вона акитивна, каже Чернов.

«Оце яка «смачну зупинку» робила», – пояснює.

Юристка сільської ради Інна Подарецька живе у Луцьку, але отримала землю у Княгининівській сільраді.

Землевпорядник Андрій Вейна теж отримав земельну ділянку. А на передостанній сесії ділянку отримала і його дружина Ірина Вейна. І це попри те, що у 2018 році Андрій Вейна уже отримував ділянку.

«Я тільки вийшов на роботу, я не компетентний, які приймалися рішення», – каже він журналістам.

На прохання показати рішення земельної комісії він відмовся це робити. До того ж наказав журналістам вийти з кабінету.

Як запевняють журналісти «Аверсу» із посиланням на власні джерела, за останні кілька сесій Княгининівської сільради роздали понад сотню гектарів землі під Луцьком.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали трійку найбагатших людей світу
Наступна новина Лише чверть пацієнтів із коронавірусом потребують антибіотиків, – волинський лікар
Останні новини
Схожі новини