Заговори, щоб я тебе побачив. Кейси для волинського губернатора

Заговори, щоб я тебе побачив. Кейси для волинського губернатора

У п’ятницю, 10 квітня, голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко виступив з відеозверненням, в якому просив волинян залишатись на вихідних вдома. Це фактично його перша поява на «публіці» за місяць карантину.

Досі усі повідомлення ОДА звучали з вуст заступниці голови Тетяни Щербак та начальника управління охорони здоров’я Ігоря Ващенюка. Вони проводили щоденні онлайн-брифінги, де інформували про ситуацію в області та відповідали на запитання журналістів. Втім, брифінги з відповідями на питання медіа також перестали бути щоденними – їх не проводять щонайменше 6 днів. Тим часом на Волині – уже 80 підтверджених хворих. До того ж 14 квітня стало відомо про смерть 19-річного юнака.

Зважаючи на це, «Перший» вирішив зібрати позитивні приклади комунікації інших голів ОДА з громадами. Ми не стверджуємо, що наведені приклади є зразковими і достатніми. Втім, вони – очевидний доказ бажання регіональної влади бути «на зв’язку» з людьми. Сподіваємося, приклад колег спонукає голову Волинської ОДА і його підлеглих звернути врешті серйозну увагу на потребу регулярно і конструктивно спілкуватися з волинянами.

Довідково. Крилату фразу «Заговори, щоб я тебе побачив» приписують давньогрецькому філософу Сократу. За легендою до філософа і відомого оратора привели юнака, щоб той навчив хлопця мистецтву красномовства. І Сократ, щоб перевірити здібності юнака, сказав: «Заговори, щоб я тебе побачив...». Яка людина, така його і мова, - вважав Сократ. Цю фразу вживають, коли хочуть сказати: людина може позитивно виглядати і справляти гарне враження, але по-справжньому можна побачити її тільки тоді, коли вона почне говорити.

Чернівецька область: голова проводить прямий ефір

Чернівецька область – лідер за кількістю заражених на коронавірус після Києва. Голова ОДА Сергій Осадчук щодня (окрім вихідних) записує відео і розповідає, як змінилась ситуація. Посадовець не лише озвучує статистику, а й пояснює, зокрема, що таке інкубаційний період, чому потрібно дотримуватись карантину, що робити медикам, якщо вони не мають засобів захисту тощо.

Також Сергій Осадчук на сторінці ОДА у Фейсбуці провів півгодинний прямий ефір. Він відповів на запитання, що буковинці залишали в коментарях до попередніх відео. Серед них: чому скасували блок-пости у селах (вони були неефективними), про забезпечення лікарень, чи правда, що в перинатальному центрі прийматимуть хворих на коронавірус та інші.

Львівська область: статистика кожні кілька годин

У Львівській ОДА актуальну інформацію про кількість нових підозр, їхню географію та кількість підтверджених хворих публікують кожні вісім годин.

Також голова облдержадміністрації Максим Козицький збирає у себе на сторінці у фейсбуці запитання від мешканців області. На ті, що назбирають найбільше лайків, обіцяє відповідати щосереди у відеозверненнях.

Брифінги посадовці ОДА, а також медики проводять на вулиці, тому журналісти можуть взяти у них участь і поставити свої запитання.

Одеська область: інтерактивна мапа поширення хвороби

В Одеській області презентували інтерактивну мапу поширення коронавірусу. На ній позначені місця, де зафіксований випадок інфікування. Одна позначка – це 1,5 квадратного кілометра площі. Тому з одного боку це дає можливість людям зорієнтуватись і бути обережнішими, якщо вони живуть поблизу, а з іншого – убезпечує самих хворих від переслідувань.

Щотижня в ОДА публікують інфографіку, на якій показують, що і за скільки купили для боротьби з інфекцією, коли обладнання та медикаменти надійдуть у лікарні.

Нагадаємо, на Волині посадовці заявили, що запитувати про гроші у розпал епідемії недоречно.

Голова Одеської ОДА Максим Куций також проводить брифінги, в яких можуть брати участь журналісти, та показує, як виглядають місця обсервації людей, які приїхали з-за кордону.

Кіровоградська область: голова веде телеграм-канал

Голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь веде власний канал у Телеграмі, де має 1192 підписники.

На цьому ресурсі публікують текстові повідомлення та відеозвернення посадовця. Він розповідає про те, де з’явились нові хворі, в якому вони стані, чому заражаються медики та просить святкувати Великдень вдома.

Також у телеграм-каналі публікують фото медиків, які рятують хворих на коронавірус.

Луганська область: голова запускає спортивний челендж

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай запустив спортивний челендж «Не лінуйся _ вдома тренуйся». Він пропонує мешканцям області щодня знімати свої тренування та викладати в соцмережі під відповідним хештегом. За умовами, потрібно зробити 36+6 спортивних вправ.

Найактивнішим посадовець обіцяє подарувати м’яч з автографами футболістів «Шахтаря».

Також на сторінці ОДА у Фейсбуці голова відповідає на запитання мешканців області.

Житомирська область: голова дарує паски

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко запустив флешмоб «Великдень вдома». За фото з великоднім кошиком та відповідним хештегом він обіцяє надсилати паски.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми купили theБабель, але не вимагаємо виходу «в нуль» - власник West Auto Hub Сергій Мостенець
Наступна новина Яка ситуація з коронавірусом у Луцькій міській лікарні
Останні новини
Схожі новини